r
Nosalty Logó

Zserbó Vircsike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vircsike
Zserbó Vircsike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 1921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 11500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    656.7 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    304 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8899.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1795 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1262 mg
  • Foszfor
    4306 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1356.2 g
  • Cukor
    797 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3000 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    868 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1781 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 11500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt kb. 1 dl tej és 1 kávéskanál cukor keverékében megkelesztjük.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a sütőport. A közepébe kis mélyedést csinálunk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a megkelt élesztőt és közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle. 4 cipóra osztjuk ezt a tésztát.
  3. Kb. 20 percig kelesztjük a cipókat, majd egyesével vékony lapokká nyújtjuk és kizsírozott vagy kiolajozott tepsibe fektetjük őket. (Nekem ebből a mennyiségből egy 30 x 30-as tepsi lett tele.)
  4. Megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval és beborítjuk a második lappal. Ezt szintén megkenjük lekvárral és megszórjuk a diós keverékkel és ugyanezt a műveletet harmadszor is megismételjük.
  5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal.

Töltelék

  1. A darált diót összekeverjük a porcukorral.

Csokimáz

  1. A cukrot a vízzel tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg a habja teljesen elfő. Ekkor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kakaót, visszatesszük a tűzre, egyet forralunk rajta és elzárjuk alatta a tüzet. Belekeverjük a vajat, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 23174
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó Vircsike konyhájából
Vircsike 18 recept

Nagyon szeretem a zserbót, és ha Anyu zserbójáról van szó, akkor nincs is jobb a világon. Hát ez a recept az Anyuféle zserbó. Amúgy meg akkor kaptam ihletet legutóbb a zserbóhoz, hogy a cégnél, ahol dolgozom, szokott első és második féléves névnapozás lenni. A kolléganőm, aki szervezi kérdezte, hogy milyen sütit tudnék elképzelni, és mivel ez a "buli" december 1-én lesz és nemsokára itt a karácsony, jött a zserbó ötlete. Annyira megkívántam, hogy amint hétvége lett, sütni is kellett egyet. :-)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...