r
Nosalty Logó

Zserbó low carb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Zserbó low carb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 6216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    376.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5546.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1129 mg
  • Foszfor
    3042 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 6216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót megdaráljuk, és elkeverjük benne az őrölt fahéjat. A tejet meglangyosítjuk kb. 40 °C-ra, beleszórjuk a porcukrot, a sót, és az élesztőt is belemorzsoljuk. Hagyjuk pár percet langyos helyen, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Bekapcsoljuk a sütőt, 175 °C-ra állítjuk, alul-felül sütési funkcióra.
  2. Egy tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, és elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, a tojássárgákat, és egyneművé gyúrjuk. Picit keményebb a tészta, mintha fehér liszttel dolgoznánk, esetleg még tejföllel lehet lágyítani. Három egyforma részre osztjuk a tésztát (nem kell pihentetni), nyújtjuk is ki az első darabot. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a dió felével. Erre kerül rá a második lap, amire a ribizlilekvár és a maradék dió, majd befedjük a harmadik lappal. Megszurkáljuk a tetejét, és mehet is be a sütőbe.
  3. 30-35 percig sütjük. Miután kihűlt, felolvasztott étcsokoládéval bevonjuk a tetejét. A csokibevonó teljes szilárdulása után szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 11337
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lényegében a régi zserbóreceptemet gondoltam újra: a fehér lisztet egészségesebb lisztkeverékre cseréltem benne, és kihagytam a cukoradag "nagy részét" - az élesztőhöz tettem egy keveset, valamint a saját eltevésű lekvárjaimat használtam hozzá, amelyek szintén minimális cukorral készültek. A tetején étcsokoládé van. Továbbá csökkenthető a kalóriatartalom a zsírszegény tej és tejföl használattal - bevallom őszintén, a zsírt nem cserélném le holmi margarinra.... Szándékosan nem használok semmilyen műcukrot, műzsírt...  Ez így nemcsak finom, de egészséges is, mivel természetes alapanyagokból készül :) 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...