r
Nosalty Logó

Zserbó low carb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Zserbó low carb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 6216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    376.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5546.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1129 mg
  • Foszfor
    3042 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 6216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót megdaráljuk, és elkeverjük benne az őrölt fahéjat. A tejet meglangyosítjuk kb. 40 °C-ra, beleszórjuk a porcukrot, a sót, és az élesztőt is belemorzsoljuk. Hagyjuk pár percet langyos helyen, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Bekapcsoljuk a sütőt, 175 °C-ra állítjuk, alul-felül sütési funkcióra.
  2. Egy tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, és elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, a tojássárgákat, és egyneművé gyúrjuk. Picit keményebb a tészta, mintha fehér liszttel dolgoznánk, esetleg még tejföllel lehet lágyítani. Három egyforma részre osztjuk a tésztát (nem kell pihentetni), nyújtjuk is ki az első darabot. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a dió felével. Erre kerül rá a második lap, amire a ribizlilekvár és a maradék dió, majd befedjük a harmadik lappal. Megszurkáljuk a tetejét, és mehet is be a sütőbe.
  3. 30-35 percig sütjük. Miután kihűlt, felolvasztott étcsokoládéval bevonjuk a tetejét. A csokibevonó teljes szilárdulása után szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 11419
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lényegében a régi zserbóreceptemet gondoltam újra: a fehér lisztet egészségesebb lisztkeverékre cseréltem benne, és kihagytam a cukoradag "nagy részét" - az élesztőhöz tettem egy keveset, valamint a saját eltevésű lekvárjaimat használtam hozzá, amelyek szintén minimális cukorral készültek. A tetején étcsokoládé van. Továbbá csökkenthető a kalóriatartalom a zsírszegény tej és tejföl használattal - bevallom őszintén, a zsírt nem cserélném le holmi margarinra.... Szándékosan nem használok semmilyen műcukrot, műzsírt...  Ez így nemcsak finom, de egészséges is, mivel természetes alapanyagokból készül :) 

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...