Zserbó low carb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
25g zabpehelyliszt101 kcal
-
10g graham-liszt33 kcal
-
10g mangalica zsír90 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
10g tej6 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
30g dió196 kcal
-
56 kcal
-
56 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
Összesen
623
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
250g zabpehelyliszt1010 kcal
-
100g graham-liszt332 kcal
-
100g mangalica zsír902 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g tej56 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
200g feketeribizli lekvár556 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
6216
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
16.9g zabpehelyliszt68 kcal
-
6.8g graham-liszt22 kcal
-
6.8g mangalica zsír61 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
20.3g dió133 kcal
-
13.5g sárgabaracklekvár38 kcal
-
13.5g feketeribizli lekvár38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6.8g étcsokoládé37 kcal
Összesen
421
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
623
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.8 g
Zsír
-
Összesen 376.5 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 165 g
-
Koleszterin 572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5546.7 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 831 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 1129 mg
-
Foszfor 3042 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 635.3 g
-
Cukor 266 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 247.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 189 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 665 micro
-
Kolin: 660 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1168 micro
Összesen
6216
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
421
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg zabpehelyliszt
-
10 dkg graham-liszt
-
10 dkg mangalica zsír
-
2 db tojássárgája
-
1 dl tej
-
3 ek tejföl
-
2 dkg friss élesztő
-
1 csipet só
-
1 ek porcukor
-
30 dkg dió
-
200 g sárgabaracklekvár
-
2 kávéskanál fahéj
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A diót megdaráljuk, és elkeverjük benne az őrölt fahéjat. A tejet meglangyosítjuk kb. 40 °C-ra, beleszórjuk a porcukrot, a sót, és az élesztőt is belemorzsoljuk. Hagyjuk pár percet langyos helyen, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Bekapcsoljuk a sütőt, 175 °C-ra állítjuk, alul-felül sütési funkcióra.
- Egy tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, és elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, a tojássárgákat, és egyneművé gyúrjuk. Picit keményebb a tészta, mintha fehér liszttel dolgoznánk, esetleg még tejföllel lehet lágyítani. Három egyforma részre osztjuk a tésztát (nem kell pihentetni), nyújtjuk is ki az első darabot. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a dió felével. Erre kerül rá a második lap, amire a ribizlilekvár és a maradék dió, majd befedjük a harmadik lappal. Megszurkáljuk a tetejét, és mehet is be a sütőbe.
- 30-35 percig sütjük. Miután kihűlt, felolvasztott étcsokoládéval bevonjuk a tetejét. A csokibevonó teljes szilárdulása után szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 11419
- Feltöltés dátuma: 2017. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Allisc
56 recept
Lényegében a régi zserbóreceptemet gondoltam újra: a fehér lisztet egészségesebb lisztkeverékre cseréltem benne, és kihagytam a cukoradag "nagy részét" - az élesztőhöz tettem egy keveset, valamint a saját eltevésű lekvárjaimat használtam hozzá, amelyek szintén minimális cukorral készültek. A tetején étcsokoládé van. Továbbá csökkenthető a kalóriatartalom a zsírszegény tej és tejföl használattal - bevallom őszintén, a zsírt nem cserélném le holmi margarinra.... Szándékosan nem használok semmilyen műcukrot, műzsírt... Ez így nemcsak finom, de egészséges is, mivel természetes alapanyagokból készül :)