r
Nosalty Logó

Zserbó Kikker konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kikker
Zserbó Kikker konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    440.9 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4176.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    750 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    927.8 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2072 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2029 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 8017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejben felolvasztjuka vajat.
  2. Az összes többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáöntjüka tejet-vajat, és pár perc alatt lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk.
  3. 3 részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, és kibéleljükvele a kikent tepsit. (A tepsi oldalát nem kell kibélelni.) Megkenjüka lekvár felével, és megszórjuka cukros dió felével. Erre rátesszüka következő lapot, ezt is megkenjüka maradék lekvárral, rászórjuka maradék diót, és lefedjükaz utolsó lappal. Villával jól megszurkáljuk, és 1 órát kelni hagyjuk.
  4. A sütőt 180 fokra állítjuk, beletesszüka tepsit, és kb. 35-40perc alatt világosbarnára sütjük. (Míg melegszik a sütő, addig is kel a tészta. De vigyázzunk, ha előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc alatt készen van).
  5. Ha kihűlt, a tejszínben megolvasztott csokival egyenletesen megkenjük. Hagyjuk megszilárdulni. Vizes késsel vékony szeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6118
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Receptkategóriák

Nincs ennél finomabb sütemény, ráadásul egyszerű és mutatós!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...