Zserbó Katrin konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta hozzávalói
-
29g finomliszt106 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék hozzávalói, elkészítése
Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése
-
13g tejcsokoládé67 kcal
-
6g vaj42 kcal
Összesen
642
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta hozzávalói
-
350g finomliszt1274 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék hozzávalói, elkészítése
-
250g dió1635 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése
-
150g tejcsokoládé803 kcal
-
70g vaj502 kcal
Összesen
7708
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta hozzávalói
-
20.4g finomliszt74 kcal
-
1.7g élesztő2 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
11.7g vaj84 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék hozzávalói, elkészítése
-
14.6g dió95 kcal
-
8.7g porcukor34 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
23.3g sárgabaracklekvár65 kcal
Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése
-
8.7g tejcsokoládé47 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
Összesen
449
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
642
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.3 g
Zsír
-
Összesen 440.5 g
-
Telített zsírsav 185 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 130 g
-
Koleszterin 645 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3755.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 792 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 606 mg
-
Foszfor 1835 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 884.7 g
-
Cukor 490 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 281.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2000 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 645 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 1961 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 470 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
7708
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
449
kcal
Hozzávalók
Tészta hozzávalói
-
35 dkg finomliszt
-
3 dkg élesztő
-
0.5 dl tejföl
-
5 dkg porcukor
-
20 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 csipet sütőpor
Töltelék hozzávalói, elkészítése
-
25 dkg dió
-
15 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
40 dkg sárgabaracklekvár
Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése
-
15 dkg tejcsokoládé
-
7 dkg vaj
Elkészítés
Tészta hozzávalói
- A lisztbe belekeverjük az élesztőt, a sütőport, a cukrot, s a többi hozzávalót, s jól eldolgozzuk. Ha kell, teszünk még hozzá lisztet.
- Ha jól gyúrható lett a tészta, akkor három fele osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk aránylag egyforma alakúra (kb. 35x25 cm), igyekszünk nem túl vastagra nyújtani.
- A tepsit kivajazzuk, majd kilisztezzük, s az első lapot belerakjuk a tepsibe.
Töltelék hozzávalói, elkészítése
- Ezt megkenjük a lekvár felével, majd meghintjük a darált dió, porcukor, reszelt citromhéj, őrölt fahéj és vaníliás cukor keverékének a felével.
- Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük és töltjük, majd jöhet a harmadik lap úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele.
- A felső lapot megszurkáljuk villával, hogy a gőz sütés közben eltávozzon belőle.
- Én csak addig kelesztem, amíg a sütőt 180 C-fokra előmelegítem, kb. 10 perc. Az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük a gázsütő 3-as fokozatán, míg a teteje egyenletes pirosas-barnás lesz.
- Én félidőben kivettem a tepsit, s megfordítottam, hogy a belső fele kerüljön kívülre, hogy mindkét fele egyformán átsüljön.
Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése
- Kihűlés után a csokoládét és a vajat mikró kis fokozatán felmelegítjük, s rákenjük a süteményre.
- Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen. Én általában este megsütöm, ha langyosra hűlt, hűtőbe rakom, s másnap reggel rakom rá a csokimázat. Utána visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s utána szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 19429
- Feltöltés dátuma: 2015. július 09.
Ajánló
Finom karácsonyi édesség, de az év bármely szakában meg lehet sütni...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Főleg karácsonykor és más ünnepekkor mindig sütök zserbót, mert ez is nagy kedvencünk...