r
Nosalty Logó

Zserbó Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Zserbó Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói, elkészítése

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói, elkészítése

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

Összesen 7708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói, elkészítése

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

Összesen 449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    440.5 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3755.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    884.7 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2000 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 7708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói, elkészítése

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A lisztbe belekeverjük az élesztőt, a sütőport, a cukrot, s a többi hozzávalót, s jól eldolgozzuk. Ha kell, teszünk még hozzá lisztet.
  2. Ha jól gyúrható lett a tészta, akkor három fele osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk aránylag egyforma alakúra (kb. 35x25 cm), igyekszünk nem túl vastagra nyújtani.
  3. A tepsit kivajazzuk, majd kilisztezzük, s az első lapot belerakjuk a tepsibe.

Töltelék hozzávalói, elkészítése

  1. Ezt megkenjük a lekvár felével, majd meghintjük a darált dió, porcukor, reszelt citromhéj, őrölt fahéj és vaníliás cukor keverékének a felével.
  2. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük és töltjük, majd jöhet a harmadik lap úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele.
  3. A felső lapot megszurkáljuk villával, hogy a gőz sütés közben eltávozzon belőle.
  4. Én csak addig kelesztem, amíg a sütőt 180 C-fokra előmelegítem, kb. 10 perc. Az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük a gázsütő 3-as fokozatán, míg a teteje egyenletes pirosas-barnás lesz.
  5. Én félidőben kivettem a tepsit, s megfordítottam, hogy a belső fele kerüljön kívülre, hogy mindkét fele egyformán átsüljön.

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

  1. Kihűlés után a csokoládét és a vajat mikró kis fokozatán felmelegítjük, s rákenjük a süteményre.
  2. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen. Én általában este megsütöm, ha langyosra hűlt, hűtőbe rakom, s másnap reggel rakom rá a csokimázat. Utána visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19342
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 09.

Ajánló

Finom karácsonyi édesség, de az év bármely szakában meg lehet sütni...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főleg karácsonykor és más ünnepekkor mindig sütök zserbót, mert ez is nagy kedvencünk...

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói, elkészítése

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...