r
Nosalty Logó

Zserbó Incilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Incilla
Zserbó Incilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 1205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 9631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    632.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    313 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9472 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    3584 mg
  • Nátrium
    2833 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    918 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3358 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2496 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 9631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a puha margarint, és elmorzsoljuk benne.
  2. Beletesszük a maradék hozzávalókat is, és az egészet összegyúrjuk. Pár percre a hűtőbe tesszük pihenni,és addig adiót összekeverjük a porcukorral.
  3. A sütőt melegítsük elő180 fokra.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és 3 egyforma részre osztjuk, és egyesével kinyújtjuk őket. Sütőpapíros tepsibe tesszük az elsőtésztát, és villával megszurkáljuk, majdjóvastagon megkenjük a baracklekvárral, ésjósok dióval meghintjük.
  5. Erre tesszük a következőkinyújtott tésztalapokat, és hasonlómódon járunk el velük. Az utolsólap tetejét csak a villával kell megszurkálni, és már mehet is a sütőbe.
  6. Alsó-felsősütésnél kb 35-40 percig süssük, de amikor szép aranybarnára sült, valószínűleg elkészült a süteményünk.
  7. A tetejére csokimáz kerül.A csokimáz elkészítése: amargarint felolvasztjuk,belekeverjük csomómentesena kakaóport és a cukrot, majd a tejet is hozzáöntjük. Lassútűzön besűrítjük, és még melegen a süti tetejére kenjük.
  8. Hideg helyen pihentetjük. Másnapra érnek össze az ízek a legjobban, ha addig nem falja fel a család.;-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17035
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó Incilla konyhájából
Incilla 10 recept

Nagyon régi családi recept, ezt az alap tésztát használjuk az almás sütihez, zserbóhoz, túrós sütihez, meggyes sütihez stb. Természetesen a szójatermékek helyett rendes tejtermékekkel is elkészíthető a süti, bár különbséget egyáltalán nem lehet érezni a két termék között!!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...