Zserbó Incilla konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Incilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
56g finomliszt205 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
25g szójajoghurt17 kcal
Töltelék
-
56g dió368 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
63g lekvár/ dzsem174 kcal
Csokimáz
Összesen
1205
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
450g finomliszt1638 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
200g szójajoghurt132 kcal
Töltelék
-
450g dió2943 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
500g lekvár/ dzsem1390 kcal
Csokimáz
Összesen
9631
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
10.8g margarin77 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0 kcal
-
8.6g szójajoghurt6 kcal
Töltelék
-
19.5g dió127 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
21.6g lekvár/ dzsem60 kcal
Csokimáz
-
0.9g porcukor3 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
6.5g margarin46 kcal
-
4.3g szójatej2 kcal
Összesen
415
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 79.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1184 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 448 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
1205
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 134.5 g
Zsír
-
Összesen 632.6 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 199 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 313 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9472 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1838 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 937 mg
-
Foszfor 3584 mg
-
Nátrium 2833 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 918 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 585.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3358 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 389 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 662 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 3149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2496 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
9631
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
415
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
45 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék
Csokimáz
-
2 csapott ek porcukor
-
3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg margarin
-
1 dl szójatej
Elkészítés
Tészta
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a puha margarint, és elmorzsoljuk benne.
- Beletesszük a maradék hozzávalókat is, és az egészet összegyúrjuk. Pár percre a hűtőbe tesszük pihenni,és addig adiót összekeverjük a porcukorral.
- A sütőt melegítsük elő180 fokra.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, és 3 egyforma részre osztjuk, és egyesével kinyújtjuk őket. Sütőpapíros tepsibe tesszük az elsőtésztát, és villával megszurkáljuk, majdjóvastagon megkenjük a baracklekvárral, ésjósok dióval meghintjük.
- Erre tesszük a következőkinyújtott tésztalapokat, és hasonlómódon járunk el velük. Az utolsólap tetejét csak a villával kell megszurkálni, és már mehet is a sütőbe.
- Alsó-felsősütésnél kb 35-40 percig süssük, de amikor szép aranybarnára sült, valószínűleg elkészült a süteményünk.
- A tetejére csokimáz kerül.A csokimáz elkészítése: amargarint felolvasztjuk,belekeverjük csomómentesena kakaóport és a cukrot, majd a tejet is hozzáöntjük. Lassútűzön besűrítjük, és még melegen a süti tetejére kenjük.
- Hideg helyen pihentetjük. Másnapra érnek össze az ízek a legjobban, ha addig nem falja fel a család.;-)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 17035
- Feltöltés dátuma: 2013. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Incilla
10 recept
Nagyon régi családi recept, ezt az alap tésztát használjuk az almás sütihez, zserbóhoz, túrós sütihez, meggyes sütihez stb. Természetesen a szójatermékek helyett rendes tejtermékekkel is elkészíthető a süti, bár különbséget egyáltalán nem lehet érezni a két termék között!!