r
Nosalty Logó

Zserbó gyümölcsökből

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Zserbó gyümölcsökből
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 1669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1675.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A laphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A laphoz

  1. A lap hozzávalóit késes aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, míg egyenmű masszává áll össze.
  2. Ekkor két folpack között kinyújtjuk, az egyik folpackot felemelvekéssel kockákra vágjuk, majdvisszahajtva hűtőben dermesztjük.
  3. A krémhez pár órára beáztatjuk a mandulát, amikor a héja lehúzható, aprítógépbe tesszük a mézzel és a csipet sóval, krémesre aprítjuk, ha kell, pici vizet adunk hozzá, majd elkeverjük a krém többi hozzávalóival.
  4. Az étcsokoládét vízgőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk.
  5. Összeállítjuk a szeleteket: a lapokra krémet kenünk, ésa tetejére rákenjük a csokoládét.
  6. Hűtőben fogyasztásig dermesztjük!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13243
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Nyers alapanyagokat tartalmazó édességek készítésével kísérletezem egy ideje. A kihívás ezeknél a nyers ételeknél, hogy csak akkor van értelme elfogyasztani, ha igazán finoman tudjuk elkészíteni. Ez ennél a receptnél sikerült is! Ezekről az édességekről elmondható, hogy jóval töményebbek hagyományos társaiknál, hiszen aszalványokból és csonthéjasokból készülnek, ugyanakkor kevesebbet is kívánunk belőlük. Nem tartalmaznak lisztet, cukrot, kizárólag csak természetes, egészséges alapanyagokat, ezért bátran kínálható gyerekeknek is!

Hozzávalók

A laphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...