r
Nosalty Logó

Zserbó Alexandra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Zserbó Alexandra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    419.7 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3636.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    1877 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.6 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    866 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 7274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 461 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 egyenlő részre osztjuk.
  2. Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk őket.
  3. Az első tésztalapot beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval. Erre tesszük a második lapot, szintén megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. A harmadik lap következik ugyanez az eljárásmód. A negyedik lapot rátesszük, megszurkáljuk, és hagyjuk pihenni 30 percig.
  4. Ha pihent előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Ha megsült, rátesszük a gőzön felolvasztott csokoládét. Ha megdermedt, hosszúkás szeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6106
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Ajánló

Én cukroztam a tetejét, de csokimáz való a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó Alexandra konyhájából
Alexandra 42 recept

A nagymamámtól tanultam ezt a finom süteményt. Mikor kicsi voltam, mindig ott álltam az asztal mellett, és lestem minden mozdulatát. És mostanra megjegyeztem. Most én csinálom ezt a remek süteményt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...