Zserbó 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
70g finomliszt255 kcal
-
35g mangalica zsír316 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
7 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
10 kcal
-
25g tej14 kcal
-
34 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
25g csokoládé137 kcal
Összesen
1343
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
280g finomliszt1019 kcal
-
140g mangalica zsír1263 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
29 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g tej56 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
A töltelékhez
-
200g dió1308 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
40g cukor155 kcal
A tetejére
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
5369
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
23.4g finomliszt85 kcal
-
11.7g mangalica zsír105 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.8g instant élesztő2 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
8.3g tej5 kcal
-
1.3g mangalica zsír11 kcal
A töltelékhez
-
16.7g dió109 kcal
-
16.7g sárgabaracklekvár46 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
A tetejére
-
8.3g csokoládé46 kcal
Összesen
447
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
1343
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 326.9 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 115 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2808.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 479 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 542 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 548 g
-
Cukor 255 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 140.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 524 micro
-
Kolin: 350 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
5369
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 11.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
447
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
14 dkg mangalica zsír
-
5 dkg cukor
-
1 tasak instant élesztő
-
1 db tojás
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl tej
A töltelékhez
-
20 dkg sárgabaracklekvár
A tetejére
-
10 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, a cukrot, a száríott élesztőt, a vaníliás cukrot, és a szódabikarbónát összekeverjük.
- Elmorzsoljuk a zsírral, a tojással és kevés tejjel tésztává gyúrjuk.
- 4 kis cipóra osztjuk.
- A tepsit (kb 23 x 38 cm-eset) kicsit kizsírozzuk.
- A cipókat vékonyra nyújtjuk.
- Beletesszük az első lapot a tepsibe.
- Megkenjük a lekvárral, megszórjuk darált dióval, és meghintjük a cukorral.
- Rátesszük a következő lapot.
- Megint megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval, és cukrozzuk.
- Begfedjük a harmadik lappal.
- A tészta tetejét megszúrkáljuk villával, és sütjük: 180 fokon kb 20 perc alatt, míg rózsaszín nem lesz a teteje.
- Ahogy kivesszük a sütőből, leöntjük olvasztott csokoládéval.
- Amint kihűlt, éles késsel felszeleteljük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 46117
- Feltöltés dátuma: 2009. november 08.
Ajánló
Bármilyen ünnepi alkalomra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Elmaradhatatlan tradícionális családi sütemény nálunk a zserbó. Enélkül elképzelhetetlen bármilyen ünnep. Garantáltan mindenki kedvencévé válik. Ha kisebb tepsiben süti valaki, érdemes 4 cipóra osztani, hogy ne legyen túl vastag a tészta. A lekvárral se spóroljunk, különben száraz lesz.