r
Nosalty Logó

Zserbó 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zserbó 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    326.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 5369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot, a száríott élesztőt, a vaníliás cukrot, és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Elmorzsoljuk a zsírral, a tojással és kevés tejjel tésztává gyúrjuk.
  3. 4 kis cipóra osztjuk.
  4. A tepsit (kb 23 x 38 cm-eset) kicsit kizsírozzuk.
  5. A cipókat vékonyra nyújtjuk.
  6. Beletesszük az első lapot a tepsibe.
  7. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk darált dióval, és meghintjük a cukorral.
  8. Rátesszük a következő lapot.
  9. Megint megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval, és cukrozzuk.
  10. Begfedjük a harmadik lappal.
  11. A tészta tetejét megszúrkáljuk villával, és sütjük: 180 fokon kb 20 perc alatt, míg rózsaszín nem lesz a teteje.
  12. Ahogy kivesszük a sütőből, leöntjük olvasztott csokoládéval.
  13. Amint kihűlt, éles késsel felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 46002
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 08.

Ajánló

Bármilyen ünnepi alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elmaradhatatlan tradícionális családi sütemény nálunk a zserbó. Enélkül elképzelhetetlen bármilyen ünnep. Garantáltan mindenki kedvencévé válik. Ha kisebb tepsiben süti valaki, érdemes 4 cipóra osztani, hogy ne legyen túl vastag a tészta. A lekvárral se spóroljunk, különben száraz lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...