r
Nosalty Logó

Zserbó 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Zserbó 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 9713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    552.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    209 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4425.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1111.8 g
  • Cukor
    597 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3146 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    2311 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 9713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A dióbelet megdaráljuk, összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  4. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
  5. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
  6. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
  7. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét.
  8. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét.
  9. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.
  10. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  11. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat:
  12. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal és a margarinnal együtt.
  13. Folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük és egyenletesen elosztva ráöntjük a tésztára.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1248
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 195974
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kiadós, sokáig elálló, klasszikus sütemény, de az arányok és az összetevők kisebb változtatásával sokféle variációban készítik. Az én tepsim mérete 38 x 28 cm.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...