Zrínyi ínyenc tál
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
175g káposzta35 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
138g darált sertéshús250 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
34 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
53 kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
700g káposzta140 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
550g darált sertéshús1001 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
26.7g káposzta5 kcal
-
38.2g burgonya22 kcal
-
21g darált sertéshús38 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.1g salottahagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g mangalica zsír5 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
1.9g sajt7 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1162.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 552 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 430.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 296 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 633 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 808 micro
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.3 g
Zsír
-
Összesen 122.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 782 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4649.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 2206 mg
-
Nátrium 984 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1720.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 557 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 422 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 1182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 848 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 2533 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3231 micro
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db szegfűszeg
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek mangalica zsír
-
2 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Érdemes elsőnek előkészíteni a főzni való dolgokat, mert szinte egyszerre megfő minden, és így gyorsabb is.
- A szegfűszeget a vöröshagymába szúrjuk.
- A káposztát megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját, majd vékony csíkokra szeljük. Reszelni is lehet.
- Lobogó, sós vízbe tesszük a káposztacsíkokat, a szegfűszeges hagymával, a fél csokor petrezselyemmel (konyhacérnával ősszekötve), a babérlevéllel és a kakukkfűvel. (Én a kakukkfüvet a húsleveshez használt kis akasztós bors tartómba tettem bele). Semmiképp ne szórjuk csak úgy rá a káposztára! 30 percig főzzük, míg a káposzta jó puha nem lesz.
- A darált húst olajon fehéredésig pirítjuk, majd hagyjuk tovább főni a saját levében, kb. 15 percet.
- Hozzáadjuk a 2 tojást, a másik fél csokor petrezselymet (összeaprítva), a sonkahagymát és a fokhagymát (aprítva). Sóval, borsal ízlés szerint ízesítjük, majd 10 percet tovább főzzük.
- A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, és hagyományos krumplipürét készítünk belőle.
- Amikor a káposzta megfőtt, lecsepegtetjük, kivesszük belőle, a főtt petrezselymet, hagymát, babérlevelet, borstartót a kakukkfűvel.
- Felhevített serpenyőben, egy evőkanál zsírban párszor átforgatjuk a megfőtt káposztát.
- Tűzálló tálat kivajazunk/olajozunk, majd rétegesen elhelyezzük a hozzávlókat.
- Egy vékony réteg krumplipüré (a krumplipürénk fele). Erre az összes képoszta. A káposztára az összes darált hús. A tetejére jön a krumplipüré mésik fele, majd a reszelt sajt.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig, (mikor a sajtréteg barnulni kezd) összemelegítjük.
- Forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 31X23
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10126
- Feltöltés dátuma: 2011. március 31.
Ajánló
Savanyú uborka, vagy egyéb házi savanyúság.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Bártfai Laci bácsi recept. Óriási sikere volt! Picit változtattam rajta (ki hitte vola.....), de ez egy rendkívül finom étel, érdemes elkészíteni. Nálunk a kedvencek közé került. Az elnevezés fura picit, mert jobban illene rá a 'kocka', mintsem a 'tál', de a végeredmény magáért beszél. Amin változtattam: Kihagytam a szerecsendiót, mert nem szeretem. Szárított kakukkfüvet használtam 1 csokor friss kakukkfű helyett. 1 kg darált hús helyett 550 g-ot használtam. Mogyóróhagymát sonkahagymával helyettesítettem. Vaj helyett csak olajat használtam. A krumplipürét hagyományosan készítettem, nem pedig a receptben szereplő vaj+főtt burgonya keveréke alapján. Illetve a főzési időket hosszabbítottam meg.