r
Nosalty Logó

Zrínyi ínyenc tál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zrínyi ínyenc tál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.3 g

Zsír

  • Összesen
    122.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4649.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2206 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1720.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    1182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    2533 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3231 micro
Összesen 2455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Érdemes elsőnek előkészíteni a főzni való dolgokat, mert szinte egyszerre megfő minden, és így gyorsabb is.
  2. A szegfűszeget a vöröshagymába szúrjuk.
  3. A káposztát megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját, majd vékony csíkokra szeljük. Reszelni is lehet.
  4. Lobogó, sós vízbe tesszük a káposztacsíkokat, a szegfűszeges hagymával, a fél csokor petrezselyemmel (konyhacérnával ősszekötve), a babérlevéllel és a kakukkfűvel. (Én a kakukkfüvet a húsleveshez használt kis akasztós bors tartómba tettem bele). Semmiképp ne szórjuk csak úgy rá a káposztára! 30 percig főzzük, míg a káposzta jó puha nem lesz.
  5. A darált húst olajon fehéredésig pirítjuk, majd hagyjuk tovább főni a saját levében, kb. 15 percet.
  6. Hozzáadjuk a 2 tojást, a másik fél csokor petrezselymet (összeaprítva), a sonkahagymát és a fokhagymát (aprítva). Sóval, borsal ízlés szerint ízesítjük, majd 10 percet tovább főzzük.
  7. A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, és hagyományos krumplipürét készítünk belőle.
  8. Amikor a káposzta megfőtt, lecsepegtetjük, kivesszük belőle, a főtt petrezselymet, hagymát, babérlevelet, borstartót a kakukkfűvel.
  9. Felhevített serpenyőben, egy evőkanál zsírban párszor átforgatjuk a megfőtt káposztát.
  10. Tűzálló tálat kivajazunk/olajozunk, majd rétegesen elhelyezzük a hozzávlókat.
  11. Egy vékony réteg krumplipüré (a krumplipürénk fele). Erre az összes képoszta. A káposztára az összes darált hús. A tetejére jön a krumplipüré mésik fele, majd a reszelt sajt.
  12. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig, (mikor a sajtréteg barnulni kezd) összemelegítjük.
  13. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31X23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10126
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 31.

Ajánló

Savanyú uborka, vagy egyéb házi savanyúság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bártfai Laci bácsi recept. Óriási sikere volt! Picit változtattam rajta (ki hitte vola.....), de ez egy rendkívül finom étel, érdemes elkészíteni. Nálunk a kedvencek közé került. Az elnevezés fura picit, mert jobban illene rá a 'kocka', mintsem a 'tál', de a végeredmény magáért beszél. Amin változtattam: Kihagytam a szerecsendiót, mert nem szeretem. Szárított kakukkfüvet használtam 1 csokor friss kakukkfű helyett. 1 kg darált hús helyett 550 g-ot használtam. Mogyóróhagymát sonkahagymával helyettesítettem. Vaj helyett csak olajat használtam. A krumplipürét hagyományosan készítettem, nem pedig a receptben szereplő vaj+főtt burgonya keveréke alapján. Illetve a főzési időket hosszabbítottam meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...