r
Nosalty Logó

Zrazy

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Zrazy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 565 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7533.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    4614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 2259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt tojást apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. A kenyeret apró darabokra tépkedjük, és egy kisebb tálba tesszük. Ráöntjük a tejet, és pár percig hagyjuk, hogy a kenyér teljesen péppé puhuljon. A darált húst egy méretes edénybe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk. A kenyérből kifacsarjuk a felesleges tejet, és a darált húshoz adjuk. Kezünkkel jól összedolgozzuk a húsos masszát. Félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
  3. 3 evőkanál olajon vajszínűre pirítjuk a vöröshagymát. Ezután hozzátesszük a felkockázott főtt tojást és a finomra aprított petrezselymet. Pár percig kevergetve összesütjük. A tűzről levéve kihűtjük.
  4. A húsos masszából nyolc egyenlő nagyságú gombócot készítünk. A tojásos tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk. A húsos gombócokat egyenként zsemlemorzsával megszórt deszkán vagy tányéron kisebb körré egyengetjük a kezünkkel. Kanállal a közepére tesszük a tölteléket, és a széleit felhajtogatva henger alakúra formázzuk. Meghempergetjük zsemlemorzsában, és egy méretes, olajozott sütőlemezre rakjuk.
  5. A kis henger alakú batyukat egy ecset segítségével körbeolajozzuk. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve, langyosra hűtjük. Tetszőleges körettel tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4524
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zrazy
Lizinka_ 604 recept

A közelmúltban Lengyelország északkeleti részén utazgattunk. Ott ismerkedtem meg ezzel az ízletes étellel. A recept megszerzése után itthon én is elkészítettem. Nagyon különleges ízvilágú étel. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...