r
Nosalty Logó

Zöldspárgás tészta

Cafika
Zöldspárgás tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

637
Kalória
23.4g
Fehérje
92.6g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
127.7g
Víz
12.5g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 637 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    277.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    383.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1016 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2549 micro
Összesen 1913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábasban feltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztánkat az utasítás szerint készre főzzük.
  2. Egy másik kisebb edényben feltesszük a spárgának való vizet forralni.
  3. Közben a spárga alsó szárát kb. 2 cm-re a végétöl levágjuk, majd alaposan megmossuk, és kb. 2 cm-s darabokra vágjuk.
  4. Ha forr a spárgavíz megsózzuk, beledobáljuk a spárgát, 10 perc alatt puhára főzzük, majd (a spárgafőzővizet meghagyva) egy lyukas merőkanállal a spárgákat egy szűrőre helyezve kiszedjük, és azonnal hideg víz alá rakjuk őket, hogy megmaradjon a szép, zöld színük.A spárgacsúcsokat félretesszük a díszítéshez.
  5. Amíg a spárgánk fő, addig meghámozzuk a fokhagymát, ezt negyedeljük; megmossuk a bazsalikomot, a petrezselymet, ezeket kissé kézzel összetépkedjük, majd egy mélyebb, hosszúfalú lábaskába (tejforraló) tesszük az olívaolajjal, a szardellafilével és a citrommalegyütt.
  6. Hozzáadjuk a lehűtött spárgát, kis spárgafőzővízzel felengedve merülőmixer segítségével összeturmixoljuk, majd sózzuk (óvatosan, mert a szardellafilé sós!), borsozzuk izlés szerint.
  7. Közben a tésztánk is kifőtt, leszűrjük, összekeverjük a spárgaszósszal, a zöld csúcsokkal díszítjük, meghintjük reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ismét itt a spárgaszezon, itt egy új, finom recept hozzá.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...