Zöldspárgás tészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
117g tészta433 kcal
-
167g zöldspárga23 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
14 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összesen
637
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
350g tészta1299 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
42 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
Összesen
1913
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
36.9g tészta137 kcal
-
52.7g zöldspárga7 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.1g szardella (konzerv)4 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4.5g olívaolaj40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g parmezán sajt12 kcal
Összesen
201
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1114.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 127.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 850 micro
Összesen
637
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3343.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 569 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1110 mg
-
Nátrium 1116 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 383.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1016 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1592 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2549 micro
Összesen
1913
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
2 gerezd fokhagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy lábasban feltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztánkat az utasítás szerint készre főzzük.
- Egy másik kisebb edényben feltesszük a spárgának való vizet forralni.
- Közben a spárga alsó szárát kb. 2 cm-re a végétöl levágjuk, majd alaposan megmossuk, és kb. 2 cm-s darabokra vágjuk.
- Ha forr a spárgavíz megsózzuk, beledobáljuk a spárgát, 10 perc alatt puhára főzzük, majd (a spárgafőzővizet meghagyva) egy lyukas merőkanállal a spárgákat egy szűrőre helyezve kiszedjük, és azonnal hideg víz alá rakjuk őket, hogy megmaradjon a szép, zöld színük.A spárgacsúcsokat félretesszük a díszítéshez.
- Amíg a spárgánk fő, addig meghámozzuk a fokhagymát, ezt negyedeljük; megmossuk a bazsalikomot, a petrezselymet, ezeket kissé kézzel összetépkedjük, majd egy mélyebb, hosszúfalú lábaskába (tejforraló) tesszük az olívaolajjal, a szardellafilével és a citrommalegyütt.
- Hozzáadjuk a lehűtött spárgát, kis spárgafőzővízzel felengedve merülőmixer segítségével összeturmixoljuk, majd sózzuk (óvatosan, mert a szardellafilé sós!), borsozzuk izlés szerint.
- Közben a tésztánk is kifőtt, leszűrjük, összekeverjük a spárgaszósszal, a zöld csúcsokkal díszítjük, meghintjük reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7211
- Feltöltés dátuma: 2012. április 30.
Ajánló
Nagyon finom, és szupergyors!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Ismét itt a spárgaszezon, itt egy új, finom recept hozzá.