r
Nosalty Logó

Zöldséges-tejfölös lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges-tejfölös lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    3732 micro
  • β-karotin
    10905 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 1753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    1859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1408 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    7465 micro
  • β-karotin
    21810 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2333 micro
Összesen 3501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    481 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a lencsét 12 órára!
  2. Főzzük meg a lencsét a babérlevéllel és a leveskockával, vigyázzunk, hogy ne főjön szét; majd hűtsük ki!
  3. Vágjuk fel apró kockára a sárgarépát, a paprikát, és karikázzuk fel a pórét!
  4. Serpenyőben bő olajban (olíva- és napraforgóolaj keverékében) süssük meg a répás-hagymás-paprikás mixet!
  5. Miután kihűlt, a lencséhez adjuk, de nem az összes olajjal! Csak a zöldséget kanalazzuk hozzá.
  6. A tejfölt keverjük össze a zúzott fokhagymával és a zsályával, kissé sózzuk meg!
  7. Öntsük rá a lencsére, és keverjük össze, majd kész!
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 55614
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi ínyencségnek indult, most heti rendszerességgel készítem...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...