r
Nosalty Logó

Zöldséges rizottó borjúpofával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges rizottó borjúpofával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2066 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4222 micro
Összesen 1033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    2183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8444 micro
Összesen 2066 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizottó rizst lepirítom, majd az apróra vágott fokhagymát és ezüsthagymát hozzáadom.Mindezt olívaolajon.
  2. Pirítás után fehérborral és zöldségalaplével locsolgatva kevergetjük, míg a rizs "aldente" nem lesz.
  3. A végén keverjük bele a vajat meg a parmezánt, hogy szép fényes, meg krémes legyen.
  4. A zöldséggyöngyöket max három percet hagyom a rizottóban húzódni, hogy szép ropogóssak maradjanak.
  5. A pofahúst megtisztítom a hártyáktól, sózom-borsozom, majd kérget sütök neki.
  6. Én sous vide eljárással készítettem 58 fokon 23 órát, de konfitálva elérhető hasonló textúra. Ízre talán még finomabb konfitálva, csak a rózsaszín, szaftos-"ragadós "állag nem érhető el vele.
  7. A húst szeletelés előtt egy erősen visszaredukált, vajjal behúzott, koncentrált marhaalaplében forgatom meg, majd körbehúzom vele a tányéron.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15117
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 06.

Ajánló

Bock Chardonnay barrique egy igazi vajas, krémes, nagy testű bor, jól passzol a szintén krémes rizottóhoz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok munka van vele, de szerintem megéri. Konfitálva a hús 100 fokon kb 2 óra alatt elkészül. Pofája válogatja! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...