r
Nosalty Logó

Zöldséges ricottás primavera

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Zöldséges ricottás primavera
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2929.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    211 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    751 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    152 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    4253 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7436 micro
Összesen 1597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ricottát elkeverjük a tejjel, félretesszük.
  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük az apróra tört fokhagymát és dinszteljük kb 1 percig. (Aki chili paprikát is szeretne beletenni, az most adja hozzá azt is.)
  3. A paprikákat és a cukkinit feldaraboljuk tetszőleges méretűre, majd a serpenyőbe tesszük. Rögtön ezekkel együtt mehet a borsó és a fűszerek is. Közepes lángon tovább dinszteljük a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak kb. 5 perc.
  4. A tésztát megfőzzük a csomagolás utasításai szerint.
  5. A tésztát összekeverjük a ricottával, sózzuk, borsozzuk. Tetejére halmozzuk a sült zöldségeket és a felaprított olajbogyót, és már lehet is tálalni.
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 224
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsmentes kalandozások.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...