Zöldséges rakott csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Krityó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g zöldbab34 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
63g alaplé4 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
-
53 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
581
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g zöldbab136 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
2327
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.4g zöldbab6 kcal
-
11.7g csiperkegomba2 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
11.7g alaplé1 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
-
2.3g sajt8 kcal
-
2.3g füstölt sajt8 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
23.4g csirkemellfilé28 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
108
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1193 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 335.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 709 micro
Összesen
581
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.5 g
Zsír
-
Összesen 130.5 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 604 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4772.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 805 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 1960 mg
-
Nátrium 1467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1341.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 727 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1807 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2837 micro
Összesen
2327
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldbab
-
25 dkg csiperkegomba
-
5 dkg vaj
-
5 evőkanál finomliszt
-
2.5 dl alaplé
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg sajt
-
5 dkg füstölt sajt
-
3 ek napraforgó olaj
-
50 dkg csirkemellfilé
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet befűszerezzük a fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval (én most tettem hozzá egy kis metélőhagymát is, de elhagyható).
- A babot megmossuk, megtisztítjuk, és hosszában keskeny csíkokra vágjuk. Vizet forralunk, és kb 10-15 perc alatt majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük.
- Amíg a bab fő, addig megpucoljuk a gombát és a hagymát. A gombát félbe, majd negyedbe vágjuk, a hagymát félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Mindkettőt félretesszük.
- A húst 1 ek olajon 10 perc alatt körös-körül megsütjük. Ezután hűlni hagyjuk, majd keskeny csíkokra szeleteljük.
- A vajban 2 ek lisztet aranysárgára sütünk, majd a levessel és a főzőtejszínnel - folyamatos kevergetés mellett - felöntjük. Habverővel kevergetve, kis lángon 15 percig főzzük, sóval és borssal fűszerezzük. Végül a sajtot is belekeverjük.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hagymát a maradék lisztben megforgatjuk, majd a maradék olajban ropogósra sütjük (de ne teljesen készre, mert a sütőben még pirul egy kicsit!)
- Egy tűzálló tálat kivajazunk. A babot, a gombát és a húst beleterítjük, és összekeverjük. A mártással leöntjük, és a sült hagymával megszórjuk. A forró sütőbe tolva, 150 fokon 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9200
- Feltöltés dátuma: 2011. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Krityó
31 recept
Valami könnyű főételre vágytam. Ezt a receptet egy régi receptkártyán olvastam, és gondoltam, kipróbálom. Háááát, nem bántam meg! Nagyon-nagyon finom! Ja, és a zöldségek bátran variálhatóak! És ami a legjobb benne, hogy mivel adott a hús és a zöldség, nem kell hozzá köret :), 2 in 1.