r
Nosalty Logó

Zöldséges pulykamell ragu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katharosz
Zöldséges pulykamell ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1992 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1866 micro
  • β-karotin
    5039 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 499 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2009 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1049 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7463 micro
  • β-karotin
    20156 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4839 micro
Összesen 1992 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    492 micro
  • β-karotin
    1328 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát durvára vágjuk, a petrezselymet finomra, a sárgarépát vastagabb karikára, a húst kisebb kockára.
  2. Az olajat egy magasabb falú, nagy serpenyőben felforrósítjuk, és hirtelen átsütjük benne a húst és a hagymát, a liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a répát, és együtt pirítjuk tovább.
  3. Felöntjük annyi húslevessel, ami éppen ellepi. Beletesszük a kukoricát, a babot, a petrezselymet és a zöldborsót, valamint egy pici pirospaprikával megszórjuk. Majd fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
  4. Közben, ha a levét elfőné, kevés fehérborral, és szükség szerint levessel pótoljuk.
  5. A liszttől besűrűsödik a végére, ezért hajlamos a leragadásra is (én teflon serpenyőben szoktam készíteni).
  6. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 21935
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges pulykamell ragu
Katharosz 499 recept

Egyszerű az elkészítése ennek a finom ragunak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...