r
Nosalty Logó

Zöldséges pizza Horandrától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Horandra
Zöldséges pizza Horandrától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta hozzávalók

Feltét hozzávalók

Tetejére

1205
Kalória
43.1g
Fehérje
120.1g
Szénhidrátok
62.1g
Zsír
614.4g
Víz
123g
Koleszterin
11.8g
Rost
21.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta hozzávalók

Feltét hozzávalók

Tetejére

Összesen 1205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta hozzávalók

Feltét hozzávalók

Tetejére

Összesen 4807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta hozzávalók

Feltét hozzávalók

Tetejére

Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3395.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    614.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    1878 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17734 micro
  • Lut-zea
    2218 micro
Összesen 1205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.4 g

Zsír

  • Összesen
    248.2 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13581.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    3102 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2655 mg
  • Nátrium
    7049 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2457.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1930 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    580 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    1220 micro
  • β-karotin
    7514 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    70934 micro
  • Lut-zea
    8874 micro
Összesen 4807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1961 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

Tészta hozzávalók

  1. Először elkészítjük a pizza tésztáját. Ehhez az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral együtt. (Én úgy futtatom fel az élesztőt, hogy egy bögrében felmelegítem a tejet a cukorral, de nem forróra, inkább langyosra, majd hozzáadom az élesztőt (lehet instanttal is készíteni), elkeverem, majd egy kistányérral letakarva hagyom felfutni, ez olyan 10-15 perc általában).
  2. Amíg az élesztő felfut, addig egy tálban összekeverjük az összes többi hozzávalót, az élesztőt a végén tesszük bele. Összedolgozzuk, kicsit dagasztjuk, de nem kell annyira, mint például egy kalácsot, majd letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük kb. fél óráig. ( Ha nincs sok időm, akkor a kelesztést elhagyhatjuk, pizzánál nem olyan fontos).
  3. Ha kész, kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. (Én 26 cm átmérőjű piteformában sütöm, így 2 pizza lesz ebből a mennyiségből.)
  4. Míg a tészta kel, addig elkészíthetjük a feltétet: nagyobb darabokra vágjuk a hagymát, a cukkinit , 4 paradicsomot és 3 paprikát, majd ezeket kevés kókuszolajon/napraforgó olajon pirítjuk, míg jól át nem sülnek. A maradék zöldséget is darabokra vágjuk.
  5. Ha kész a feltét, akkor a tésztát megkenjük a sűrített paradicsommal ízlés szerint, ráhalmozzuk a sült zöldségeket, majd a meg nem pirítottakat is. Ha ezzel végeztünk, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Még volt itthon sok házi zöldség, és szerettünk volna valami finom vacsorát enni, hús nélkül, akkor jött ez az ötlet, kipróbáltuk a cukkinit, és nagyon finom pizzán is!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!