r
Nosalty Logó

Zöldséges marhaszelet

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Zöldséges marhaszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    260.3 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3163.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    1338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 2971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Félretesszük annyi időre, ameddig előkészítjük a zöldségeket. A zöldségeket megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk-
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát elősütjük. Egy méretes tepsibe belefektetjük a hússzeleteket, és befedjük a szeletelt hagymával, a sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, zellerrel és a csíkokra vágott kelkáposztával. Ezután ráöntjük a serpenyőben maradt pecsenyelevet, rászórjuk a felkockázott szalonnát, és rámorzsoljuk a leveskockát.
  3. Alufóliával betakarjuk a tepsit, és előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Amikor elkészült, a hússzeleteket tányérokra tesszük. A zöldséget villával kissé összetörjük, és a hús mellé halmozzuk. Grízes gombóccal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4751
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 12.

Ajánló

Ha kevés lenne a pecsenyelé, akkor tegyünk a tepsibe 4-5 evőkanál vizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges marhaszelet
Lizinka_ 602 recept

A közelmúltban Csehország kis ékszerdobozában Cesky Krumlov-ban jártunk. Egy autentikus helyi étteremben ettük ezt a fantasztikus sültet grízes gombóccal vacsorára. A recept megszerzése után itthon én is elkészítettem. Csak ajánlani tudom. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...