r
Nosalty Logó

Zöldséges kuszkusz

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zöldséges kuszkusz
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

előkészületek

összeállítás

442
Kalória
16.3g
Fehérje
75.7g
Szénhidrátok
8g
Zsír
321.3g
Víz
-
Koleszterin
8.7g
Rost
15.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

előkészületek

összeállítás

Összesen 442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

előkészületek

összeállítás

Összesen 1764 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

előkészületek

összeállítás

Összesen 92 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2511 micro
  • β-karotin
    6564 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3257.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10044 micro
  • β-karotin
    26257 micro
  • β-crypt
    646 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2134 micro
Összesen 1764 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    535 micro
  • β-karotin
    1398 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

előkészületek

  1. A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk: a répát vastagabb julienre, a paprikát 1*1cm-es darabokra, a hagymát vastag szeletekre, a zsenge zöldbabot vastagságától függően 2-6 cm-re. A barackot ceruza vastagságú csíkokra szeljük, kissé elkülönítjük a zöldségektől, később fog kelleni.
  2. A sonkát felszeleteljük, fél-fél centis kockákra vágjuk.
  3. Vizet forralunk a kuszkuszhoz, 1-1 arányban, de nem árthat, ha kicsit többet öntünk a forralóba.

összeállítás

  1. Wokot vagy nagy serpenyőt előmelegítünk, majd a répák javát beleszórjuk. Megszórjuk a cukorral, kevergetve ráolvasztjuk, majd aláöntjük az olívaolajat, majd a szójaszószt és a fűszereket is. Fontos, hogy ne hagyjuk egy pillanatra sem magára, mert egy szempillantás alatt megéghet közepes vagy magas lángon, ha pedig kicsin csináljuk, nem marad ropogós a belseje.
  2. Ha megkaramellizáltuk a répát, adagonként hozzáadjuk a többi zöldséget is, alaposan összekeverjük, kisebb lángra vesszük. Ha száraznak érezzük, a kuszkuszhoz forralt extra vízből picit aláönthetünk. 1-2 percre lefedjük.
  3. A kuszkuszt nagyobb cseréptálba öntjük, majd rá az azonos mennyiségű forró vizet. Lefedjük, félretesszük.
  4. A zöldséget átkeverjük, a sonkát beleszórjuk, majd ha a hús kicsit átvette az ízeket (2-3 perc), a barackot is belekeverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze nagyon.
  5. A kuszkusz eddigre már eltüntette a vizet, kicsit átkeverjük, és beleborítjuk a wokba. Óvatosan addig kevergetjük, amíg egyenletesen oszlik el a zöldség a kuszkuszban. Ha lekapcsoltuk a gázt, ízlés szerint önthetünk rá még egy evőkanál olívaolajat.
  6. Azonnal tálaljuk, amint már nem túl forró.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: wok

Piacon jártam barátommal, így végre súlykorlátozás nélkül összevásárolhattam mindent, ami tetszett. Vacsorára valami gyorsat akartunk összedobni, így kiválasztottunk pár szimpatikus zöldséget, majd nagyjából tervezés nélkül megcsináltam ezt. Imádjuk az ilyen egyszerű-de-nagyszerű fogásokat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!