Zöldséges-gombás lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A töltelékhez
-
83g zöldségkeverék60 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
A besamelhez
-
17g vaj120 kcal
-
167g tej93 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
83g lasagne tészta309 kcal
-
42g sajt147 kcal
-
2g vaj17 kcal
Összesen
798
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A töltelékhez
-
500g zöldségkeverék360 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
A besamelhez
-
100g vaj717 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
250g sajt880 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4785
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A töltelékhez
-
17.3g zöldségkeverék12 kcal
-
8.6g gomba2 kcal
-
4.1g karalábé1 kcal
-
3.5g paradicsom1 kcal
A besamelhez
-
3.5g vaj25 kcal
-
34.6g tej19 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
17.3g lasagne tészta64 kcal
-
8.6g sajt30 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
Összesen
165
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1447.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 166.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
798
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.3 g
Zsír
-
Összesen 194.8 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 553 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8685.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 399 mg
-
Kálcium 3070 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 510 mg
-
Foszfor 2506 mg
-
Nátrium 2149 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545.3 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 998.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2881 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1464 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 1547 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 721 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
4785
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 89 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
50 dkg zöldségkeverék
-
25 dkg gomba
-
0.5 db karalábé
-
1 db paradicsom
A besamelhez
-
100 g vaj
-
1 l tej
-
6 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Az összeállításhoz
-
50 dkg lasagne tészta
-
25 dkg sajt
Elkészítés
A töltelékhez
- Zöldségek előkészítése: paradicsomot vékony karikára, a karalábét vékony csíkokra vágjuk. A zöldségmixből a nagyobb zöldségdarabokat felezzük.
- A brokkolit, karfiolt, répát, gombát, karalábét előpároljuk.
- A besamel mártást elkészítjük a szokott módon.
- Kivajazzuk a tepsit.
- Majd összeállítjuk a lasagne-t: Legalulra egy vékony réteg besamel mártás kerül, majd 1 réteg tésztalap. Erre besameltés a brokkolit tesszük, majd reszelt sajttal szórjuk. Ezt ismételjük 4-szer a zöldségeket variálva. (A zöldségek én így rétegeztem: 1. brokkoli, 2. répa, 3. karalábé + karfiol, 4. gomba + paradicsom) Lezárásképpen a felülre kerülő tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot.
- 180 C-on, légkeverés nélkül, fedővel kb. 45 perc alatt puhára sütjük, majd további 10-15 percet 200 C-on, fedő nélkül, hogy a sajt a tetején aranybarna legyen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7748
- Feltöltés dátuma: 2012. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ausztriában rengetegszer ettem Gemüse Lasagne-t, ott szerettem meg igazán. Előtte igazából csak a bolognais változatát ismertem, de otthoni elkészítése sose sikerült olyanra, amilyre szerettem volna. (Bár most már ennek is rájöttem az okára...szerencsére. :) Szóval a séfünk volt olyan kedves, és megosztotta velem, ő hogyan is készíti azt a fincsi zöldséges lasagne-t . Persze ő nem fagysztott zöldségmixet használt, de nekem most csak ez volt itthon. Sajnos most a spenót kimaradt belőle, de a következőbe az is biztos fog kapni egy réteget. :)