r
Nosalty Logó

Zöldséges-gombás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges-gombás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz

Összesen 798 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz

Összesen 4785 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz

Összesen 165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 798 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.3 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8685.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    3070 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2506 mg
  • Nátrium
    2149 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    998.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2881 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1464 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1547 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 4785 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Zöldségek előkészítése: paradicsomot vékony karikára, a karalábét vékony csíkokra vágjuk. A zöldségmixből a nagyobb zöldségdarabokat felezzük.
  2. A brokkolit, karfiolt, répát, gombát, karalábét előpároljuk.
  3. A besamel mártást elkészítjük a szokott módon.
  4. Kivajazzuk a tepsit.
  5. Majd összeállítjuk a lasagne-t: Legalulra egy vékony réteg besamel mártás kerül, majd 1 réteg tésztalap. Erre besameltés a brokkolit tesszük, majd reszelt sajttal szórjuk. Ezt ismételjük 4-szer a zöldségeket variálva. (A zöldségek én így rétegeztem: 1. brokkoli, 2. répa, 3. karalábé + karfiol, 4. gomba + paradicsom) Lezárásképpen a felülre kerülő tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot.
  6. 180 C-on, légkeverés nélkül, fedővel kb. 45 perc alatt puhára sütjük, majd további 10-15 percet 200 C-on, fedő nélkül, hogy a sajt a tetején aranybarna legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7736
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ausztriában rengetegszer ettem Gemüse Lasagne-t, ott szerettem meg igazán. Előtte igazából csak a bolognais változatát ismertem, de otthoni elkészítése sose sikerült olyanra, amilyre szerettem volna. (Bár most már ennek is rájöttem az okára...szerencsére. :) Szóval a séfünk volt olyan kedves, és megosztotta velem, ő hogyan is készíti azt a fincsi zöldséges lasagne-t . Persze ő nem fagysztott zöldségmixet használt, de nekem most csak ez volt itthon. Sajnos most a spenót kimaradt belőle, de a következőbe az is biztos fog kapni egy réteget. :)

Hozzávalók

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...