r
Nosalty Logó

Zöldséges csirke római tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséges csirke római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1808 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    2550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2550 micro
Összesen 451 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    191.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3916.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1105 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1554 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2503 micro
  • β-karotin
    10200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10202 micro
Összesen 1808 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat 10-15 percig hideg vízben áztatjuk. Ezalatt elkészítjük a hozzávalókat.
  2. A csirkecombokat, melleket kettévágjuk.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  4. A gombát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  5. A kelbimbót gondosan megmossuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
  6. Az előkészített nyersanyagokat összekeverjük a római tálban, meglocsoljuk kevés olajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk fűszerkeverékkel és kakukkfűvel is.
  7. Megkeverjük, és forró sütőben 1 óra alatt befedve megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x22x9
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 33409
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept egy 1994-es Horváth Rozi könyvecskéből származik. Sokáig a szekrény mélyén lapult, aztán egyszer megtaláltuk, és azóta minden karácsonykor ez az ünnepi vacsora. Már annyira hozzánk tartozik, hogy a kakukkfű illatáról mindig a feldíszített fenyő jut eszembe. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...