Zöldségekkel töltött rétes
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
370
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2213
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 436 micro
Összesen
370
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 85 g
Zsír
-
Összesen 117.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 757 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2648.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 984 mg
-
Nátrium 1086 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 532.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 805 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 388 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 713 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1101 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2614 micro
Összesen
2213
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy ek olajon és 2-3 dkg vajon a kockára vágott zellert és a felszeletelt gombát, valamint az felkarikázott újhagymát, és a kockára vágott szalonnát kicsit megpirítjuk, ehhez adjuk a mexikói zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, éskb. 5 percig pirítunk.
- A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal, és egymásra teszünk 3-3 lapot, tehát 2 tekercs lesz belőle.
- Kettéválasztjuk a tojások fehérjéjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a 3 ek lisztet, összekeverjük, és ehhez adjuk a megpárolt zöldséget. Összekeverjük, és jöhet hozzá a tojásfehérje is 2-3 adagban fokozatosan hozzákeverve.
- 3 réteslapra halmozzuk a fele párolt tojásos zöldséget, majd feltekerjük, kivajazott tepsibe tesszük, tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x27
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 24184
- Feltöltés dátuma: 2012. február 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ezt az ételt köretnek szántam. Természetesen magában is megállja a helyét, de én jó fokhagymás- tejszínes pulykaraguval tálaltam.