r
Nosalty Logó

Zöldségekkel rakott rizses kedvenc tejfölös-tojásos öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Zöldségekkel rakott rizses kedvenc tejfölös-tojásos öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldség ragu

Öntet

Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldség ragu

Öntet

Összesen 2642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zöldség ragu

Öntet

Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1288 micro
  • β-karotin
    3294 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1396 micro
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3875.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1980 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1256 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    5153 micro
  • β-karotin
    13176 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    5585 micro
Összesen 2642 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Zöldség ragu

Öntet

Elkészítés

Zöldség ragu

  1. A zsíron az apróra vágott hagymát elősütjük. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott répát, fehérrépát. Kis ideig pirítjuk, pároljuk.
  2. Majd a cukkini és a paprika jön szintén aprítva. Aztán a paradicsomot tesszük hozzá, fűszerezzük, fokhagymával ízesítjük. Kevergetve, puhára pároljuk. Végén beleszórjuk az aprított petrezselyemlevelet.
  3. Közben a rizst elkészítjük, készre főzzük.
  4. Egy tűzálló tál alját kikenjük kevés zsírral. A sózott rizs felét beleterítjük, erre öntjük a puhított zöldségeket. Majd a maradék rizzsel fedjük.
  5. Az elkészített öntettel alaposan meglocsoljuk. A maradék sajttal szórjuk. Előmelegített sütőben 200 c-fokon megsütjük, kb. 20-25 perc alatt. Óvatosan vágva és kiemelve, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!!

Öntet

  1. A tejfölbe ütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk hozzá. Belekeverjük a reszelt sajt egy részét. Jó alaposan elkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 484
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 15.

Ajánló

Ha csempészünk bele még bármilyen zöldséget, rajta hát, nyugodtan gazdagíthatjuk!! Az egész főzést kezdhetjük a rizs elkészítésével!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt amikor először készítettem, annyira meg voltam elégedve a végeredménnyel, hogy szinte egyfolytában falatozni akartam belőle!! Úgy ámblokk finom!! Kedvencem lett.... :-))))

Hozzávalók

Zöldség ragu

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...