r
Nosalty Logó

Zöldségekkel rakott rizs gazdagon

Lizinka_
Zöldségekkel rakott rizs gazdagon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rakott rizs

Öntet

723
Kalória
34.2g
Fehérje
58.5g
Szénhidrát
39.6g
Zsír
397.8g
Víz
299.5g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rakott rizs

Öntet

Összesen 723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rakott rizs

Öntet

Összesen 2898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rakott rizs

Öntet

Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1423.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    397.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1789 micro
  • β-karotin
    5213 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3583 micro
Összesen 723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5692.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    1447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1591.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3176 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    902 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    7155 micro
  • β-karotin
    20851 micro
  • β-crypt
    944 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    14332 micro
Összesen 2898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

Rakott rizs

  1. Kimérjük a rizst. Egy kevéske olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Kevergetve főzzük 3-4 percig, majd fedő alatt hagyjuk bedagadni.
  2. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát tisztítás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a csirkemellet vékony csíkokra, majd apró kockákra vágjuk. A cukkinit szintén lereszeljük nagy lyukú reszelőn és kinyomkodva levét félretesszük. A paprikát felszeleteljük.
  3. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, azután hozzáadjuk a húst, a sárgarépát, a felszeletelt paprikát. Sózzuk, borsozzuk. Kevergetve összesütjük. Félretesszük hűlni.
  4. Az öntethez tesszük a főtt rizst, a hússal összesütött sárgarépát, a lereszelt kinyomkodott cukkinit. Az egészet jól összeforgatjuk.
  5. Ezután egy méretes tepsit, vagy hőálló üvegtálat bőven kiolajozunk és ebbe egyenletesen belesimítjuk a rizses, zöldséges masszát.
  6. Előmelegített 180 C-os sütőbe téve kb. 50 perc alatt készre sütjük. Amikor aranybarna a teteje, kivesszük és teljesen langyosra hűtve kínáljuk.

Öntet

  1. Az öntethez egy nagy, méretes tálat válasszunk! Beleütjük a tojásokat, hozzátesszük a tejfölt, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Ezután következik a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajt. Jól összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...