r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-sonkás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Zöldfűszeres-sonkás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsintatésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsintatésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 3698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsintatésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2107.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8431.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    5455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2888 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 3698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Palacsintatésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Palacsintatésztához

  1. A tészta hozzávalóiból -a szokott módon- kissé vastagabb palacsintákat sütünk. (Kevés tejjel helyettesíthetjük a szóda egy részét.) Az olajat a tésztába keverjük, a serpenyőbe külön már nem szükséges.
  2. A füstölt sonkát apró kockára vágjuk.
  3. A tejfölbe belekeverjük az apróra vágott medvehagymát és snidlinget, megborsozzuk.
  4. A palacsintát 1 csapott ek fűszeres tejföllel megkenjük, megszórjuk kb. 3 dkg felkockázott sonkával. Két végét behajtjuk, majd szépen feltekerjük. Így járunk el az összessel.
  5. Sütőpapíros tepsibe, két sorba sorosan egymás mellé rakosgatjuk.
  6. Mindegyik tetejét megkenjük kevés natúr tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
  7. 15 percre forró sütőbe toljuk, amíg a sajt kissé megpirul.
  8. Paradicsomkarikákkal vagy valamilyen savanyúsággal (ecetes uborka, paprika) tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 13016
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék, lefagyasztott húsvéti sonka utóélete medvehagymaszezonban.

Hozzávalók

Palacsintatésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...