r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres sertésszűz zelleres burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldfűszeres sertésszűz zelleres burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.8 g

Zsír

  • Összesen
    221.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4432.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    2485 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1597.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1795 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    4326 micro
Összesen 3891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1577 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, formázzuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a borral és negyedére visszaforraljuk (redukáljuk), majd hozzáadjuk a gyöngyhagymát és összeforraljuk.
  3. A húst a zöldfűszer-keverékében megforgatjuk, forró sütőben „meghúzatjuk”, (200 fokon, max. 15 perc), majd pihentetjük (10 percig). Ez a művelet nagyon fontos és elmaradhatatlan! Így lesz szép rózaszín a hús és a húslé nem fog a tányérra folyni. Figyelem! A szüzet nem szabad "agyonsütni", mert cipőtalp lesz. :)
  4. Közben elkészítjük a köretet: a megtisztított zellertapró (félxfél cm-es)kockára vágjuk, vajon megpároljuk.A főtt burgonyával, vajjal és a forralt tejjel, sóval, a szokásos módon - de a zellert is hozzáadva - burgonyapürét készítünk.
  5. Az aszalt paradicsomot és a zöldborsót vajon megpároljuk.
  6. A húst szépen szeleteljük, és a megannyi jóval tálaljuk, a képen látható módon: a burgonyapüréből kisebb fészkeket építve, belehalmozva a párolt borsót és melléhelyezve a paradicsomot-fejenként 2-3 db-ot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 16987
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges, könnyen és gyorsan elkészíthető vendégváró, vagy ünnepi főétel. Csak a mártás elkészítése időigényesebb egy kicsit, de nem kell megijedni, nem kell felette állni, elfövöget magának. Akár előző nap is elkészíthető, és utána már csak a gyöngyhagymával kell összeforralni. A fényképen barnamártás szerepel, de azt külön egy nap lenne elkészíteni:), így a vörösborredukció leírását közöltem inkább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...