Zöldfűszeres sertésszűz zelleres burgonyapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
973
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
120g zeller43 kcal
-
250g teavaj1793 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
120g zöldborsó97 kcal
-
232 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g ecetes gyöngyhagyma55 kcal
-
700g vörösbor595 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
3891
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
22.9g sertés szűzpecsenye25 kcal
-
19.1g burgonya11 kcal
-
4.6g zeller2 kcal
-
9.5g teavaj68 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
4.6g zöldborsó4 kcal
-
3.4g szárított paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.6g ecetes gyöngyhagyma2 kcal
-
26.7g vörösbor23 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
Összesen
149
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.9 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1108.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 621 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 399.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 449 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10328 micro
-
Lut-zea 1082 micro
Összesen
973
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.8 g
Zsír
-
Összesen 221.6 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4432.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 479 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 572 mg
-
Foszfor 2485 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.2 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1597.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1795 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 755 mg
-
Retinol - A vitamin: 1678 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1416 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 41312 micro
-
Lut-zea 4326 micro
Összesen
3891
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1577 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertés szűzpecsenye
-
50 dkg burgonya
-
12 dkg zeller
-
25 dkg teavaj
-
12 dkg zöldborsó
-
10 db szárított paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
12 dkg ecetes gyöngyhagyma
-
1 dl tej
-
2 ek cukor
Elkészítés
- A sertésszüzet lehártyázzuk, formázzuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a borral és negyedére visszaforraljuk (redukáljuk), majd hozzáadjuk a gyöngyhagymát és összeforraljuk.
- A húst a zöldfűszer-keverékében megforgatjuk, forró sütőben „meghúzatjuk”, (200 fokon, max. 15 perc), majd pihentetjük (10 percig). Ez a művelet nagyon fontos és elmaradhatatlan! Így lesz szép rózaszín a hús és a húslé nem fog a tányérra folyni. Figyelem! A szüzet nem szabad "agyonsütni", mert cipőtalp lesz. :)
- Közben elkészítjük a köretet: a megtisztított zellertapró (félxfél cm-es)kockára vágjuk, vajon megpároljuk.A főtt burgonyával, vajjal és a forralt tejjel, sóval, a szokásos módon - de a zellert is hozzáadva - burgonyapürét készítünk.
- Az aszalt paradicsomot és a zöldborsót vajon megpároljuk.
- A húst szépen szeleteljük, és a megannyi jóval tálaljuk, a képen látható módon: a burgonyapüréből kisebb fészkeket építve, belehalmozva a párolt borsót és melléhelyezve a paradicsomot-fejenként 2-3 db-ot.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 17097
- Feltöltés dátuma: 2010. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Különleges, könnyen és gyorsan elkészíthető vendégváró, vagy ünnepi főétel. Csak a mártás elkészítése időigényesebb egy kicsit, de nem kell megijedni, nem kell felette állni, elfövöget magának. Akár előző nap is elkészíthető, és utána már csak a gyöngyhagymával kell összeforralni. A fényképen barnamártás szerepel, de azt külön egy nap lenne elkészíteni:), így a vörösborredukció leírását közöltem inkább.