r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres kötözött lazac

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Zöldfűszeres kötözött lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Összesen 488 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Összesen 1463 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Összesen 157 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    873 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 488 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5269.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    2199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    2619 micro
  • K vitamin:
    1160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3088 micro
Összesen 1463 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Elkészítés

A zöldfűszeres masszához

  1. Összeturmixoljuk a zöldfűszereket a fokhagymával, a sajttal, a fenyőmaggal, az olajjal, 1 kk sóval és csipet borssal.
  2. A masszát a halszeletek közé kenjük, majd jó szorosan átkötözzük.
  3. Sütőpapírral beterített gáztepsire tesszük, 2 bőrös oldalát sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt sütjük 20-25 percig, majd fólia nélkül pirítjuk kb. 10 percet.
  5. Tálaláskor a kötözött részek közt óvatosan felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4307
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvencem a lazac, kíváncsian kutatom az ízletesebbnél ízletesebb elkészítési változatait. Ünnepek előtt most ennek a receptnek volt a főpróbája, jelesre vizsgázott!

Hozzávalók

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...