r
Nosalty Logó

Zöldborsós-pesztós rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
TV Paprika
Zöldborsós-pesztós rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Rizs

Pesztó

Összesen 937 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Rizs

Pesztó

Összesen 3754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Rizs

Pesztó

Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1820 micro
Összesen 937 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    237.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3776.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    2288 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1092 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2863 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7278 micro
Összesen 3754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Rizs

Pesztó

Elkészítés

Rizs

  1. A pesztó készítéséhez tegyünk 1 csokor friss bazsalikomot, 2 ek. fenyőmagot, 2 gerezd fokhagymát, 125 ml olívaolajat és 1 kk. sót egy robotgépbe, és turmixoljuk krémesre. Keverjünk hozzá 4 ek. parmezán sajtot is, majd tegyük át egy nagy salátástálba.

Pesztó

  1. A rizst sós, forró vízben 12–15 perc alatt főzzük puhára. Egy másik lábosban a zöldborsót sós, forró vízben 5 perc alatt főzzük meg. A hagymát fonnyasszuk meg a vajon.
  2. Szűrjük le a rizst és a zöldborsót, majd öntsük a hagymás serpenyőbe, szórjuk meg petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Magas hőfokon 1 percig pirítsuk. Kanalazzuk meleg tálra, és a tetejére csorgassuk a pesztót. Azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6497
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós-pesztós rizs
TV Paprika 35 recept

Kirobbanó tavaszi frissesség egyetlen egyszerű és villámgyors receptben. www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

Hozzávalók

Rizs

Pesztó

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...