r
Nosalty Logó

Zöldborsós máj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zöldborsós máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1902 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16255 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 475 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    3010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5447.4 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    542 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    239 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    3190 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65104 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    260 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    158 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2295 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65020 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5005 micro
Összesen 1902 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4358 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük.
  3. Majd hozzáadjuk a májat, és fehéredésig sütjük, majd ízesítjük.
  4. Tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, zúzott fokhagymát és a lisztet. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a májat, majd hozzáadjuk a borsót, és készre pároljuk.
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 46148
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 30.

Ajánló

Párolt rizzsel vagy csak magában fogyasztva is laktató. Én tejföllel és chili szósszal tálaltam :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten találtam a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...