r
Nosalty Logó

Zöldborsópestós fusilli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Zöldborsópestós fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pesztóhoz

A tésztához

Összesen 700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pesztóhoz

A tésztához

Összesen 2796 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pesztóhoz

A tésztához

Összesen 277 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    2402 micro
Összesen 700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5899.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1023 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3234 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    9607 micro
Összesen 2796 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4561 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A pesztóhoz

A tésztához

Elkészítés

A pesztóhoz

  1. Egy aprítógépbe tesszük a hozzávalókat, és ledaráljuk.
  2. Félretesszük, és elkészítjük a tésztát.

A tésztához

  1. A csomagoláson leírtak szerint megfőzzük a tésztát, közben egy serpenyőben kevés olajat hevítünk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk, majd jöhet a fokhagyma és a szárított paradicsom.
  3. Néhány percig pirítjuk, ügyelve arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, majd levesszük a tűzről.
  4. A kifőtt tésztát egy kevés főzővízzel együtt elkeverjük a hagymás alappal.
  5. Megszórjuk parmezán sajttal, hozzákeverjük a pestót, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8102
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A laza nyári esték tökéletes párja, friss, zsenge zöldborsóval, magvakkal, bazsalikommal és persze parmezánnal! Zöldborsópesztós fusilli, egy kis szárított paradicsommal! ;)

Hozzávalók

A pesztóhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...