r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves csirkehússal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zöldborsóleves csirkehússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1506 micro
  • β-karotin
    3988 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2587 micro
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2567.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2001 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7532 micro
  • β-karotin
    19942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    12937 micro
Összesen 1199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, és felkarikázzuk. A húst felkockázzuk.
  2. A zsiradékot egy fazékban felhevítjük, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és azokat is megpirítjuk.
  3. Ha minden megpirult, megszórjuk liszttel, cukorral, pirospaprikával. Összeforgatjuk, felöntjük vízzel, majd fűszerezzük. Ha mindez megvan, akkor készre főzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 81935
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a zsenge zöldborsót. Így gyakran készítek belőle levest. Furcsán hangozhat bele a cukor, de az az enyhe édes íz csak dob a levesen (aki akarja, elhagyhatja).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...