r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves 10.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Zöldborsóleves 10.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

208
Kalória
9g
Fehérje
32.3g
Szénhidrátok
5.2g
Zsír
154.7g
Víz
-
Koleszterin
9.4g
Rost
11.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    2605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3770 micro
Összesen 208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    618.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    891 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2581 micro
  • β-karotin
    10419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    15079 micro
Összesen 836 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1096 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A répát és a petrezselyemgyökeret, valamint a krumplit felkockázzuk. A petrezselyemzöldet alaposan magmossuk, és cérnával jó erősen átkötözzük, mint egy csokrot.
  2. Az olajat felmelegítjük, rátesszük a borsót, a krumplin kívül a zöldségeket, meg a csokor petrezselyemzöldet. Megsózzuk, rászórjuk a cukrot, lefedjük, és nagyon kis lángon saját levében megpároljuk. Ha a borsó nem elég zsenge, akár többször is pici vizet öntünk alá. Gyakran átkeverjük, és nagyon figyelünk, hogy le ne kapjon.
  3. Ha a borsó már puha, megszórjuk a liszttel meg a pirospaprikával, jól átkeverjük, és lassanként és kevergetve, nehogy a liszt csomós maradjon, felöntjük hideg vízzel.
  4. Ha szükséges, utánaízesítünk. Ekkor tesszük hozzá a krumplit, és felforraljuk. Vigyázzunk, mert könnyen kifut. Kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a krumpli is meg nem puhul.
  5. Tálaláskor a tányérokba 1-1 ek tejet öntünk a leveshez.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Megint egy egyszerű leves, de mégis, ahány ház, annnyiféleképp készül. Ennek az érdekessége a csokorba kötött petrezselyemzöld, ami ilyen módon beletéve-megpárolva egész más ízt ad a levesnek, mint összeaprítva. Nem annyira esztétikus tálaláskor, de akkor ki is lehet a levesből szedni, akinek nem tetszik. Én nem szoktam kiszedni, mert minél tovább van a levesben, annál finomabb ízt ad neki, főleg, ha friss, tavaszi, zsenge petrezselyemzöldet sikerül használnom. (Különben is, a tavaszi, friss cukorborsóból készült leves összehasonlíthatatlanul ízletesebb mélyhűtöttből kreált társánál.) A tejet sokan furcsálják bele, pedig selymesé teszi az leves ízét. Nálunk van, aki már túlzásokba is esik, jóval több, mint 1 ek tejjel löttyinti nyakon. :)  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!