r
Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék pulykavagdalttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Zöldborsófőzelék pulykavagdalttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pulykavagdalt

Zöldborsófőzelék

Összesen 754 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pulykavagdalt

Zöldborsófőzelék

Összesen 3006 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pulykavagdalt

Zöldborsófőzelék

Összesen 137 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    3642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1815 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4344 micro
Összesen 754 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    193.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18940.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1300 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    14569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1329 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    888 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    7259 micro
  • β-crypt
    627 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17376 micro
Összesen 3006 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Pulykavagdalt

Zöldborsófőzelék

Elkészítés

Pulykavagdalt

  1. A pulykamellet ledaráljuk.
  2. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
  3. A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és ledaráljuk.
  4. A húst, zsemlét, tojást, hagymát és a fűszereket egyneművé keverjük, ha szükséges, zsemlemorzsával beállítjuk a sűrűséget.
  5. Pogácsákat formázunk, és sütőpappírral fedett tepsire rakjuk.
  6. 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Zöldborsófőzelék

  1. A zöldborsót vajon pároljuk 5 percig, majd alaplével elkevert tejben puhára főzzük, sóval, borssal.
  2. A zöldborsó 30%-át félretesszük. A többit pürésítjük a petrezselyemmel, tejszínnel dúsítjuk. A zöldborsókrémbe az egész borsószemeket elkeverjük, és egy percig forraljuk.
  3. Tálaljuk a vagdalttal és a csírával.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2691
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsófőzelék pulykavagdalttal
Friedrich Antal 76 recept

Újragondolt, diétás és finom. Újragondolt, mert liszt és cukor nélkül is lehet főzeléket készíteni, ezért még diétás is. És finom.

Hozzávalók

Pulykavagdalt

Zöldborsófőzelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek