Zöldbabos rakott cékla
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
251g cékla72 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
328 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
251g cékla72 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
328 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
32.8g cékla9 kcal
-
14.4g tojás18 kcal
-
13.1g zöldbab4 kcal
-
6.5g mangalica szalonna43 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
19.6g joghurt12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5.9g petrezselyem2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1454.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 522.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 782 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 2650 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3555 micro
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1454.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 522.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 782 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 2650 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3555 micro
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 346 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 465 micro
Hozzávalók
-
1 db cékla
-
2 db tojás
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
150 g joghurt
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A céklát a héjában feltesszük főni, mellérakhatjuk a tojásokat is. Mikor a tojások kész vannak (tehát keményre főttek), kivesszük őket a vízből, hagyjuk őket hűlni, majd megpucoljuk, felkarikázzuk őket.
- A céklát, miután puhára főtt, szintén hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük.
- Míg a cékla és a tojások főnek, megpucoljuk, és apróra vágjuk a hagymákat, szalonnát. A fagyasztott zöldbabot korábban is kiolvaszthatjuk (én mindössze leforráztam vízzel, és hagytam állni egy kicsit, majd leszűrtem).
- Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani a felkockázott szalonnát. Mikor már picit áttetszővé válik, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesedésig pároljuk/pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a babot, fűszerezzük: bors, szerecsendió, pici kakukkfű, kömény. A sóval óvatosan, mert a szalonna is sós!
- Mikor már majdnem kész a bab (tehát roppanósra főtt), hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és 'illatosodásig' pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, átkeverjük vele, majd levesszük a tűzről, és pihentetjük. (Nekem ekkorra hűlt le a cékla annyira, hogy égési sérülések nélkül meg tudtam fogni/hámozni/felszelni.)
- Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, és szépen beborítjuk az alját a felkarikázott céklával. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá kevés kömény is. A céklán eloszlatjuk a zöldbabot, majd arra rápakoljuk a tojáskarikákat. Só, bors.
- A tetejére rákanalazzuk a joghurtot, picit elegyengetjük, hogy mindenhova jusson, és megszórjuk a tetejét a pirospaprikával.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a joghurt meg nem szilárdul a tetején.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 5748
- Feltöltés dátuma: 2011. október 31.
Ajánló
Több réteggel is érdemes próbálkozni - én a rétegek közé is locsolnék joghurtot, csak hogy ne legyen száraz a végeredmény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Egyedül voltam az albérletben a hétvégén, és igazából már mindent csináltam volna tanulás helyett - így aztán nekiálltam pakolgatni. Kezdtem a ruhásszekrénnyel, majd jött a könyvespolc, jegyzetek... Aztán mikor azzal végeztem, kivonultam a konyhába, hogy ott is teremtsek egy kis rendet. Legnagyobb meglepetésemre a polcom sarkában csücsült egy cékla, teljesen elfeledve és elrejtve az egyre növekvő teagyűjteményem mögött. Na mármost ezt meg kéne enni, még mielőtt megromlik - mi legyen belőle? Egy kis brainstormingolás és fagyasztóbújás után megvilágosodtam: Hmmm... Ha létezik rakott krumpli, akkor miért ne lehetne rakott cékla?! Innentől pedig a történet egyszerű, de nagyszerű. Legközelebb két réteg céklával fogom kipróbálni, itt azzal dolgoztam, amim volt :) Nagyon finom lett!