r
Nosalty Logó

Zöldbabos rakott cékla

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldbabos rakott cékla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2650 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3555 micro
Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2650 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3555 micro
Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát a héjában feltesszük főni, mellérakhatjuk a tojásokat is. Mikor a tojások kész vannak (tehát keményre főttek), kivesszük őket a vízből, hagyjuk őket hűlni, majd megpucoljuk, felkarikázzuk őket.
  2. A céklát, miután puhára főtt, szintén hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük.
  3. Míg a cékla és a tojások főnek, megpucoljuk, és apróra vágjuk a hagymákat, szalonnát. A fagyasztott zöldbabot korábban is kiolvaszthatjuk (én mindössze leforráztam vízzel, és hagytam állni egy kicsit, majd leszűrtem).
  4. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani a felkockázott szalonnát. Mikor már picit áttetszővé válik, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesedésig pároljuk/pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a babot, fűszerezzük: bors, szerecsendió, pici kakukkfű, kömény. A sóval óvatosan, mert a szalonna is sós!
  5. Mikor már majdnem kész a bab (tehát roppanósra főtt), hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és 'illatosodásig' pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, átkeverjük vele, majd levesszük a tűzről, és pihentetjük. (Nekem ekkorra hűlt le a cékla annyira, hogy égési sérülések nélkül meg tudtam fogni/hámozni/felszelni.)
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, és szépen beborítjuk az alját a felkarikázott céklával. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá kevés kömény is. A céklán eloszlatjuk a zöldbabot, majd arra rápakoljuk a tojáskarikákat. Só, bors.
  7. A tetejére rákanalazzuk a joghurtot, picit elegyengetjük, hogy mindenhova jusson, és megszórjuk a tetejét a pirospaprikával.
  8. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a joghurt meg nem szilárdul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5748
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Több réteggel is érdemes próbálkozni - én a rétegek közé is locsolnék joghurtot, csak hogy ne legyen száraz a végeredmény. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyedül voltam az albérletben a hétvégén, és igazából már mindent csináltam volna tanulás helyett - így aztán nekiálltam pakolgatni. Kezdtem a ruhásszekrénnyel, majd jött a könyvespolc, jegyzetek... Aztán mikor azzal végeztem, kivonultam a konyhába, hogy ott is teremtsek egy kis rendet. Legnagyobb meglepetésemre a polcom sarkában csücsült egy cékla, teljesen elfeledve és elrejtve az egyre növekvő teagyűjteményem mögött. Na mármost ezt meg kéne enni, még mielőtt megromlik - mi legyen belőle? Egy kis brainstormingolás és fagyasztóbújás után megvilágosodtam: Hmmm... Ha létezik rakott krumpli, akkor miért ne lehetne rakott cékla?! Innentől pedig a történet egyszerű, de nagyszerű. Legközelebb két réteg céklával fogom kipróbálni, itt azzal dolgoztam, amim volt :) Nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...