r
Nosalty Logó

Zöldbabos-húsos rakott krumpli

Egyszeregy
Zöldbabos-húsos rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

569
Kalória
32.6g
Fehérje
35.4g
Szénhidrát
33.8g
Zsír
383.9g
Víz
133.1g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    383.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    195.6 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8397.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1777 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    3006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1380 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    748 micro
  • β-karotin
    4114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3637 micro
Összesen 3416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    395 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A sós vízben, héjában megfőtt krumplit felkarikázzuk.
  2. Kevés olajon a felkockázott hagymát és felaprított fokhagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a darált húst. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, kis rozmaringgal megbolondítjuk. Kb. 15 percig pirítjuk mérsékelt tűzön.
  3. A zöldbabot mosás, szálkátlanítás után (ha szükséges, bár nekem a zöldbabbal nem sok ilyen teendőm adódott) 4-5 centis darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe dobjuk, és félpuhára főzzük.
  4. A paradicsomot cikkekre vagdossuk, a bazsalikomleveleket is felaprítjuk. A sajtot lereszeljük, a tejfölt érdemes egy kis tejjel hígítás céljából összekutyulni. A zöldbabból és a paradicsomgerezdekből is egy keveset félreteszünk dísznek az étel tetejére.
  5. Vajjal vagy margarinnal kikent tepsiben, vagy nagyobb tűzálló tálban a krumplikarikák felét szétterítjük. Rásimítjuk a darált húst, erre kerül a zöldbab és a paradicsom. Rászórjuk a bazsalikomot, és jöhet a krumplikarikák másik fele. Rálocsoljuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, elrendezzük a tetején a félretett zöldbabot és paradicsomot.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Lajos Mari receptjei közül "háziasítottam", nagyon fincsi lett, ezért gondoltam, közzéteszem itt. A rakott krumpli repertoáromat sikerült vele gazdagítanom. :-)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...