r
Nosalty Logó

Zöldbabos csirkeraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldbabos csirkeraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1283 micro
  • β-karotin
    3778 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1147 micro
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1528 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    3135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    878 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    5133 micro
  • β-karotin
    15113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4589 micro
Összesen 1459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát félig megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és megszórjuk őrölt paprikával, majd felöntjük vízzel.
  3. Sózzuk, borsozzuk, köményezzük, és 2-3 babérlevelet teszünk hozzá.
  4. Amikor felforr, hozzáadjuk az apróra vágott zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet és a burgonyát.
  5. Kis lángon 1 óra alatt készre fő, ekkor a tejföllel kikevert evőkanálnyi liszttel behabarjuk.
  6. Petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 31852
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 06.

Ajánló

Kis tűzön lehet jó levest főzni, és legalább 1 órán át főzzük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a palóclevest, de szárnyashúsból sokkal gyorsabb hasonló levest csinálni. És a zöldségekkel még finomabb raguleves lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...