Zöldbabos-borjúhúsos rizs
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Alaleh
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A rizses zöldbabos húshoz
-
100g rizs358 kcal
-
100g borjúcomb117 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
14 kcal
-
63g zöldbab17 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
A burgonyához
-
50g burgonya29 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1047
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A rizses zöldbabos húshoz
-
400g rizs1432 kcal
-
400g borjúcomb468 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
57 kcal
-
250g zöldbab68 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
33g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
A burgonyához
-
200g burgonya116 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4191
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A rizses zöldbabos húshoz
-
9.7g rizs35 kcal
-
9.7g borjúcomb11 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
9.7g paradicsom2 kcal
-
1.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
6g zöldbab2 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
48.3g víz0 kcal
A burgonyához
-
4.8g burgonya3 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
Összesen
101
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3915.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 3303 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 811.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 816 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 7607 micro
-
Lut-zea 482 micro
Összesen
1047
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 124.7 g
Zsír
-
Összesen 234.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15661.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 1613 mg
-
Nátrium 13214 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 3244.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 97 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1175 micro
-
Kolin: 473 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 576 micro
-
β-karotin 3264 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 30427 micro
-
Lut-zea 1929 micro
Összesen
4191
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 735 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
A rizses zöldbabos húshoz
-
400 g rizs
-
400 g borjúcomb
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 közepes db paradicsom
-
70 g sűrített paradicsom
-
6 ek napraforgó olaj
-
3 ek só
-
bors ízlés szerint
-
2 l víz
A burgonyához
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A rizses zöldbabos húshoz
- A rizst megmossuk, meleg vízbe 1/2 órára beáztatjuk.
- A burgonyát bő olajban megsütjük
- A hagymát aprítjuk, 3ekolajon megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben, hozzáadjuk a darált húst, pirítjuk.
- A paradicsomokat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a húshoz adjuk.
- A húshoz adjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, kissé összerottyantjuk.
- A morzsolt sáfrányra 1 csésze forró vizet öntünk, és kicsit állni hagyjuk.
- A húshoz adjuk a sáfrányt és a limeport vagy citromlevet, illetve a zöldbabot.
- Annyi vizet teszünk rá, ami ellepi, lassú tűzön főzzük addig, míg a levét elfövi. Ekkor beleforgatjuk a sült burgonyát.
- A rizsnek 2 liter vizet teszünk fel forrni egy 3 literes fazékba (lehetőleg teflon) 3 ek sóval.
- A forrásban levő vízbe öntjük az áztatott rizst, és néha megkeverve, félpuhára főzzük.
- Ekkor leszűrjük, a tűzhelyre lángelosztó lapot teszünk, az üres fazekat erre helyezzük ismét (a lángot nem oltjuk el alatta).
- A fazékba 3 ek olajat teszünk, és a rizs felét beleöntjük, erre öntjük a húst, aztán a többi rizst.
- A fazék oldalától befelé kúpozzuk a rizst ,minél kevesebb rizs érintkezik a fazékkal, annál jobb.
- A fedőt konyharuhába csomagoljuk, és a fazékra helyezzük úgy, hogy a gőz ne szökjön ki.
- 8 percig magas lángon hagyjuk, majd pislogóra állítjuk, így hagyjuk egy másfél óráig.
- Ha letelt az idő, a rizst és a húst laza mozdulatokkal összeforgatjuk, a fazék alján a rizs kissé megpirul, ez a tahdig (fazékalja), amit itt külön tálalnak, és nagyon szeretnek :D.
- Elkészítettem: 300 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3951
- Feltöltés dátuma: 2011. november 01.
Ajánló
Joghurtos uborkasaláta illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Alaleh
5 recept
Nagyon fontos, hogy milyen rizst használunk hozzá.