r
Nosalty Logó

Zöldbabos-borjúhúsos rizs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Alaleh
Zöldbabos-borjúhúsos rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

Összesen 1047 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

Összesen 4191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    3303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7607 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 1047 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15661.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    13214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    3244.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    97 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1175 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    3264 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    30427 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 4191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    735 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

Elkészítés

A rizses zöldbabos húshoz

  1. A rizst megmossuk, meleg vízbe 1/2 órára beáztatjuk.
  2. A burgonyát bő olajban megsütjük
  3. A hagymát aprítjuk, 3ekolajon megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben, hozzáadjuk a darált húst, pirítjuk.
  4. A paradicsomokat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a húshoz adjuk.
  5. A húshoz adjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, kissé összerottyantjuk.
  6. A morzsolt sáfrányra 1 csésze forró vizet öntünk, és kicsit állni hagyjuk.
  7. A húshoz adjuk a sáfrányt és a limeport vagy citromlevet, illetve a zöldbabot.
  8. Annyi vizet teszünk rá, ami ellepi, lassú tűzön főzzük addig, míg a levét elfövi. Ekkor beleforgatjuk a sült burgonyát.
  9. A rizsnek 2 liter vizet teszünk fel forrni egy 3 literes fazékba (lehetőleg teflon) 3 ek sóval.
  10. A forrásban levő vízbe öntjük az áztatott rizst, és néha megkeverve, félpuhára főzzük.
  11. Ekkor leszűrjük, a tűzhelyre lángelosztó lapot teszünk, az üres fazekat erre helyezzük ismét (a lángot nem oltjuk el alatta).
  12. A fazékba 3 ek olajat teszünk, és a rizs felét beleöntjük, erre öntjük a húst, aztán a többi rizst.
  13. A fazék oldalától befelé kúpozzuk a rizst ,minél kevesebb rizs érintkezik a fazékkal, annál jobb.
  14. A fedőt konyharuhába csomagoljuk, és a fazékra helyezzük úgy, hogy a gőz ne szökjön ki.
  15. 8 percig magas lángon hagyjuk, majd pislogóra állítjuk, így hagyjuk egy másfél óráig.
  16. Ha letelt az idő, a rizst és a húst laza mozdulatokkal összeforgatjuk, a fazék alján a rizs kissé megpirul, ez a tahdig (fazékalja), amit itt külön tálalnak, és nagyon szeretnek :D.
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3950
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Ajánló

Joghurtos uborkasaláta illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Alaleh 5 recept

Nagyon fontos, hogy milyen rizst használunk hozzá.

Hozzávalók

A rizses zöldbabos húshoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...