r
Nosalty Logó

Zöldbableves sertéshússal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Zöldbableves sertéshússal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

440
Kalória
32.3g
Fehérje
30.7g
Szénhidrátok
19.8g
Zsír
337.4g
Víz
94.8g
Koleszterin
6g
Rost
7.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5671.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    3068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1349.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    944 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    405 micro
  • β-karotin
    4421 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5483 micro
Összesen 1757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    95 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a köménymaggal és a paprikával.
  2. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, majd lefedve kb. 30 percig pároljuk. Ha szükséges, kis vizet öntsünk hozzá.
  3. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A babot megtisztítjuk, mossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  4. A félig megfőtt húshoz hozzáadjuk a burgonyát, babot és a paradicsomot. Felöntjük a levessel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, felfőzzük, és kb. 25 perc alatt készre főzzük.
  5. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, a forrásban levő leveshez adjuk, és besűrítjük vele.
  6. A levest megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Citromlével ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Egy finom leves. Ízesíthetjük kevés erős paprikával is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Betilthatja a magyar kormány ezt az élelmiszert

Az Agrárminisztérium még 2024 nyarán bocsájtotta társadalmi vitára a terveit a műhús előállításának és forgalomba hozatalának tilalmáról. Úgy néz ki, az ezzel kapcsolatos aggályok megállják a helyüket, és betiltás lesz a vége a történetnek hazánkban.

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!