Zöldbableves sertéshússal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g sertéshús208 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
125g zöldbab34 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
213g alaplé15 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
440
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g sertéshús830 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
850g alaplé60 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1757
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
18.4g sertéshús31 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
18.4g zöldbab5 kcal
-
14.7g burgonya9 kcal
-
3.7g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
31.3g alaplé2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
Összesen
65
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1417.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 767 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 337.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1371 micro
Összesen
440
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.1 g
Zsír
-
Összesen 79.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5671.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 1613 mg
-
Nátrium 3068 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1349.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 944 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 405 micro
-
β-karotin 4421 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 5483 micro
Összesen
1757
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 95 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
-
500 g sertéshús
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 gerezd fokhagyma
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
500 g zöldbab
-
4 közepes db burgonya
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
850 ml alaplé
-
1 db babérlevél
-
1 evőkanál finomliszt
-
100 ml tejföl
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a köménymaggal és a paprikával.
- Hozzáadjuk a húst, sózzuk, majd lefedve kb. 30 percig pároljuk. Ha szükséges, kis vizet öntsünk hozzá.
- A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A babot megtisztítjuk, mossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
- A félig megfőtt húshoz hozzáadjuk a burgonyát, babot és a paradicsomot. Felöntjük a levessel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, felfőzzük, és kb. 25 perc alatt készre főzzük.
- A tejfölt elkavarjuk a liszttel, a forrásban levő leveshez adjuk, és besűrítjük vele.
- A levest megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Citromlével ízesítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 407
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 178
- Össznézettség: 90809
- Feltöltés dátuma: 2014. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom leves. Ízesíthetjük kevés erős paprikával is.