r
Nosalty Logó

Zöld szalalkális krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Zöld szalalkális krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Zöld tészta

Krém

Összesen 1272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Zöld tészta

Krém

Összesen 7629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Zöld tészta

Krém

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    409.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2586.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    891.1 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3810 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    422 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3577 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2770 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 7629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Zöld tészta

Krém

Elkészítés

Zöld tészta

  1. A kimért lisztet a cukorral, margarinnal, csipet sóval, mandulaaromával és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tészta legyen összedolgozzuk. Sima tésztát kapjunk!
  2. Majd 6 egyenlő részre osztjuk és sütőpapíros tepsi hátulján lehetőleg egyforma nagyságúra, jó vékony lapokra nyújtjuk, és megsütjük 3-4 perc alatt mindegyik lapot. (190c-fokon)
  3. Ha kész és mind a lapok és krém is kihűlt, megtöltjük a lapokat, a krémet osszuk el. Tetejét tetszés szerint díszítjük. Legalább egy éjszakára hagyjuk állni, hogy a lapok kellően megpuhuljanak. Másnap szeleteljük. Jó étvágyat!!

Krém

  1. Kevés tejet elvéve a liszttel simára keverjük, majd a többi tejhez öntve felfőzzük állandó kavarás mellett. Besűrítjük.
  2. A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük.
  3. A kókuszreszeléket megszínezzük a mandulaaromával, és ezzel díszítjük a sütink tetejét.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1640
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 10.

Ajánló

A lapokat ne süssük túl!! Annyi tejfölt tegyünk a tésztához, amennyivel jól gyúrható tésztát kapunk!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom készítette el ezt a receptet először, miután megláttam, én is elkészítettem. A mandulaaroma különleges ízt kölcsönöz az egész süteménynek, és a vaníliás krémmel együtt pedig jól harmonizálnak.... :-))

Hozzávalók

Zöld tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...