adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
448
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1342
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
129
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 773.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 80 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 834 micro
-
β-karotin 2479 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 809 micro
Összesen
448
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2319.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 1673 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 239.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 726 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 670 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2503 micro
-
β-karotin 7438 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2426 micro
Összesen
1342
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 241 micro
-
β-karotin 717 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
4 ek olívaolaj
-
80 g zöldborsó
-
2 kis db sárgarépa
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
500 ml zöldség alaplé
-
2 ek almaecet
Elkészítés
- A vöröshagymát felaprítjuk és két evőkanálnyi olívaolajon megfuttatjuk. A fokhagymát a maradék olívaolajjal, a megmosott, megszárított koriander leveleket pedig az alapé felével turmixoljuk, félretesszük. A zöldborsót is pürésítjük. A sárgarépát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
- A dinsztelt hagymához hozzáadjuk a rizst, jól átforgatjuk az olajban. Amikor a rizs üveges, a lábasba öntjük az maradék alaplevet, a fokhagymás olajat, az alaplével turmixolt koriandert, a zöldborsót és a sárgarépát, végül az almaecetet (vagyis mindent). Köménnyel, sóval és borssal ízesítjük. Mérsékelt tűzön, időnként megkeverve, addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 22517
- Feltöltés dátuma: 2008. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Spanyol nevén: arroz verde. Perui étel, eredetileg chicha-val (népszerű, dél-amerikai, kukoricából készült alkoholos ital) készül, ezt én (az Interneten javasolt módon) almaecettel helyettesítettem.