Zöld krémleves Boribon konyhájából
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
113g zöldspárga16 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
100g zöldparadicsom23 kcal
-
69g zöldhagyma13 kcal
-
48g avokádó56 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
2g koriander0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
375g zöldség alaplé26 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
9 kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
450g zöldspárga63 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
400g zöldparadicsom92 kcal
-
276g zöldhagyma53 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1500g zöldség alaplé105 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
35 kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14.8g zöldspárga2 kcal
-
6.6g póréhagyma2 kcal
-
13.1g zöldparadicsom3 kcal
-
9.1g zöldhagyma2 kcal
-
6.2g avokádó7 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0.2g koriander0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
49.2g zöldség alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g vaj2 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1486.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 1231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 252.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 94 micro
-
β-karotin 1408 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1716 micro
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5947.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 4923 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1009.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 534 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 794 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 498 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 377 micro
-
β-karotin 5630 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6863 micro
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Hozzávalók
-
450 g zöldspárga
-
1 db póréhagyma
-
3 db zöldhagyma
-
0.3 csokor petrezselyem
-
0.3 csokor koriander
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
0.5 ek vaj
-
0.5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A pórét karikákra vágjuk (azöld részét is, ameddig használható), és a vaj/olaj keverékenalacsony lángon puhára pároljuk..
- A zöldspárga legvégét kb. 1.5 cm hosszan levágjuk, a többit hosszab darabokra vágjuk.
- Hozzáadjuk a megpuhult póréhoz, és felöntjük egy kicsit több levessel, ami éppen ellepné. Vagy vízzel, és hozzáadunk egy pici darabot egy leveskockábol. Már akocka fele isrengeteg, ezért írtam 1/4-et. Kb. 5 percig főzzük, al dente legyen.
- Közben a turmixgépbe beledobáljuk a nagyobb darabokra vágott tomatillot, zöldhagymát, reszelt foghagymát,zöldfűszereket és az avokádót.
- Hozzáöntjük a megfőtt levest mindenestől, és homogénre turmixoljuk. Sűrű és krémes legyen. Kész is, jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4728
- Feltöltés dátuma: 2012. június 19.
Ajánló
Nagyon friss, nagyon tavaszi, az avokádótól pedig selymesen krémes. Ennyi antioxidáns és klorofill egy tányéron! Ráadásul nagy része nyersen van benne, tehát semmi nem semmisül meg. Lehet még beletenni egyéb zöld cuccokat is: bébispenót, rukkola, kockázott hagyma..
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a leves két recept kereszteződéséből származik: spárgakrémleves és salsa verde. Ez utóbbi mexikói szósz csirkéhez, és az a lényege, hogy mindenféle zöld dolgot összeturmixolunk (hagymák, tomatillo, bébispenót, cilantro), és római köménnyel ízesítjük. Egyszer majd felteszem a pontos receptet. Én rengetegszer készítem, és annyira finom, hogy mindig kanállal megeszem a felét, ezért már többször felötlött bennem, hogy egy picit felhígítva szuper leves lenne belőle. Most volt kimaradva zöldspárgám, amiből krémlevest akartam készíteni. Így jött az öltlet, hogy tegyem a már régóta tervezett salsa verde-s levesbe. A végeredmény egyszerűen mennyei, pedig én egyébként egyaltalán nem is vagyok leveses (ezelőtt kb. 1 éve ettem levest...).