Zelleres-tejszínes paradicsom-krémleves polentával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Krémleves
-
333g paradicsom60 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
67g víz0 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
24 kcal
-
10g vaj72 kcal
Polenta
-
33g kukoricadara121 kcal
-
67g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
47 kcal
Összesen
436
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Krémleves
-
1000g paradicsom180 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
200g víz0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
71 kcal
-
30g vaj215 kcal
Polenta
-
100g kukoricadara362 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1306
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Krémleves
-
50.6g paradicsom9 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
6.1g halványító zeller1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
10.1g víz0 kcal
-
10.1g főzőtejszín13 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
Polenta
-
5.1g kukoricadara18 kcal
-
10.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
66
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 566.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 358 micro
-
β-karotin 1656 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8577 micro
-
Lut-zea 964 micro
Összesen
436
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 77.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1783.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 736 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1699.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 854 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 1073 micro
-
β-karotin 4968 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 2891 micro
Összesen
1306
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1303 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
Krémleves
-
1 kg paradicsom
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 db halványító zeller
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 teáskanál cukor
-
2 dl víz
-
2 dl főzőtejszín
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 dkg vaj
Polenta
-
100 g kukoricadara
-
2 dl víz
-
1 csipet só
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Krémleves
- A paradicsomot daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A zellerzöldet szintén vágjuk apróbbra.
- Az olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott zellerzöldet is.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük kb. 30 percig.
- Ezután vegyük le a tűzről, majd turmixoljuk össze, és egy szitán passzírozzuk át, hogy szép selymes legyen majd a leves.
- Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a főzőkrémet (v. főzőtejszínt) és melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
Polenta
- Egy serpenyőbe tegyük bele a kukoricadarát, öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
- Ezután egy tálcát béleljünk ki fóliával, majd kb. 1,5 cm vastagon kenjük rá a polentát, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amikor teljesen kihűlt, ízlés szerint vágjuk fel kisebb kockákra.
- Az olajat hevítsük fel, majd tegyük bele a felkockázott polentát, és néha megkeverve süssük jó ropogósra.
- Tálaláskor szedjük a levest tányérba, szórjuk meg a ropogósra sült polentával, majd úgy kínáljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 666
- Feltöltés dátuma: 2022. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept