r
Nosalty Logó

Zelleres-gyömbéres karfiolleves rozsgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zelleres-gyömbéres karfiolleves rozsgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozsgaluskához

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozsgaluskához

Összesen 788 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rozsgaluskához

Összesen 59 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 788 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rozsgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon, kevés sóval, párolni kezdjük.
  2. A zellert és a krumplit kis kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
  3. A hagymához adjuk először a zellert, kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a krumplit, végül a karfiolt is. Közben szükség szerint kevés vízzel fel lehet önteni.
  4. 1-2 kávéskanál sózott, (nem csípős) darált paprikával ízesítjük.
  5. 2-3 vékony szelet gyömbért apró darabokra vágunk, és a zöldségekhez adjuk.
  6. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, kevés rozsliszttel megszórjuk, megkeverjük, és hideg vízzel felöntjük
  7. (annyival, hogy ellepje - vagy inkább többel).
  8. Ha felforrt, kb. 10 szem koriandermagot adunk hozzá, reszelt szerecsendióval és őrölt fehérborssal megszórjuk,
  9. és a zöldségek puhulásáig lassú tűzön tovább főzzük.
  10. 1 tojásból, rozslisztből, kevés tejjel és vízzel, ízlés szerinti sóval galuskatésztát készítünk.
  11. Amikor a zöldségek (majdnem teljesen) megpuhultak, a levest újra forrásig hevítjük, és a galuskát (kis lyukú nokedliszaggatóval) beleszaggatjuk.
  12. Apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, és a galuskával együtt készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6216
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 28.

Ajánló

Búzalisztből is lehet a levesbetétet készíteni, de így érdekesebb a színe és az íze is. A tészta nélkül vegetáriánus étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös krumplilevest akartam főzni, de megtetszett egy karfiol, aztán eszembe jutott, hogy jó lenne hozzá még a zeller is. A gyömbértől (meg a fehérborstól) kicsit csípős lesz.

Hozzávalók

A leveshez

A rozsgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...