r
Nosalty Logó

Zakuszka ihlette sült paprika pesto

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Zakuszka ihlette sült paprika pesto
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

110
Kalória
4.5g
Fehérje
3.7g
Szénhidrátok
9g
Zsír
46.8g
Víz
6.8g
Koleszterin
1.1g
Rost
2.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2932.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    483 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6183 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1027 micro
  • β-crypt
    307 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, megtöröljük, fóliával bélelt tepsibe tesszük, és félidőben megforgatva kb. 15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a héja már megfeketedett.
  2. Kivesszük a sütőből, betakarjuk a fóliával, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  3. Könnyedén lehúzzuk a héját.
  4. Kicsumázzuk, eltávolítjuk a magokat, és turmixgépben megturmixoljuk. Ha kész, hozzáadjuk a száraz serpenyőben illatosra pirított fenyőmagot, a reszelt fokhagymát, a sajtot, az olívaolajat, és még egyet turmixolunk rajta.
  5. Ha kész, tetszés szerint tésztán vagy pirított kenyérszeleteken tálaljuk. A fölösleget csavaros üvegbe tesszük, öntünk rá egy kis olívaolajat, így eltartható hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Gyors vacsora, ami csavaros üvegbe téve több estét is megmenthet. Ihletője a zakuszka, de ha valaki szeretné krémesebbé tenni, rakhat bele egy-két kanál ricottát is. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Lakos Benedek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Fűszeres birsalmachutney

A chutney-t nevezhetnénk fűszeres, édes-savanyú (néha csípős, néha zöldséges) lekvárnak is, persze ez csak egy erőltetett definíció. És amúgy is, ennél sokkal fontosabb arról ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!