r
Nosalty Logó

Zakuszka ihlette sült paprika pesto

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Zakuszka ihlette sült paprika pesto
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2932.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    483 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6183 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1027 micro
  • β-crypt
    307 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, megtöröljük, fóliával bélelt tepsibe tesszük, és félidőben megforgatva kb. 15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a héja már megfeketedett.
  2. Kivesszük a sütőből, betakarjuk a fóliával, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  3. Könnyedén lehúzzuk a héját.
  4. Kicsumázzuk, eltávolítjuk a magokat, és turmixgépben megturmixoljuk. Ha kész, hozzáadjuk a száraz serpenyőben illatosra pirított fenyőmagot, a reszelt fokhagymát, a sajtot, az olívaolajat, és még egyet turmixolunk rajta.
  5. Ha kész, tetszés szerint tésztán vagy pirított kenyérszeleteken tálaljuk. A fölösleget csavaros üvegbe tesszük, öntünk rá egy kis olívaolajat, így eltartható hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9067
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors vacsora, ami csavaros üvegbe téve több estét is megmenthet. Ihletője a zakuszka, de ha valaki szeretné krémesebbé tenni, rakhat bele egy-két kanál ricottát is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...