Zabos-magos reggeli zsemle
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g zabpehelyliszt101 kcal
-
85 kcal
-
13g durumliszt42 kcal
-
13g zabpehely47 kcal
-
4g só0 kcal
-
9g nádcukor33 kcal
-
88g víz0 kcal
-
1g chiamag2 kcal
-
8 kcal
A tetejére
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g zabpehelyliszt404 kcal
-
100g tönkölybúza liszt338 kcal
-
50g durumliszt170 kcal
-
50g zabpehely190 kcal
-
15g só0 kcal
-
35g nádcukor133 kcal
-
350g víz0 kcal
-
2g chiamag10 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
A tetejére
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
16.6g finomliszt61 kcal
-
11.1g zabpehelyliszt45 kcal
-
11.1g tönkölybúza liszt37 kcal
-
5.5g durumliszt19 kcal
-
5.5g zabpehely21 kcal
-
1.7g só0 kcal
-
3.9g nádcukor15 kcal
-
38.8g víz0 kcal
-
0.2g chiamag1 kcal
-
3.3g friss élesztő3 kcal
A tetejére
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2129.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 1472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 105 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8517.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 519 mg
-
Foszfor 1658 mg
-
Nátrium 5889 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 420 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 399 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 531 micro
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 944.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
10 dkg zabpehelyliszt
-
10 dkg tönkölybúza liszt
-
5 dkg zabpehely
-
1.5 dkg só
-
3.5 dkg nádcukor
-
3 dkg friss élesztő
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- 200 C-ra előmelegítjük a sütőt. A tepsit szilikonos sütőlappal béleljük ki vagy kiolajozzuk.
- A liszteket, a zabpelyhet és az 1 tk magot a sóval elkeverjük.
- A meleg vízhez adjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és felfuttatjuk.
- Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és géppel vagy kézzel jól kidagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 40-60 percet pihentetjük.
- A tésztát hengerré sodorjuk, és 8 felé vágjuk, majd a tésztadarabokból kis gombócokat gyúrunk, és egy fakanál végével lyukat fúrunk a közepükbe.
- A szilikonos lappal borított tepsire tesszük őket, és letakarva 20 percig pihentetjük.
- Egy nagyobb fazékban vizet forralunk.
- 2-3 zsemlét a lobogó forró vízbe csúsztatunk, 20 másodperc (!) múlva megfordítjuk, ezt a felét is hagyjuk 20 másodpercet főni, majd kiemeljük, lecsepegtetjük, és visszarakjuk a tepsire.
- Megkenjük a tejjel, megszórjuk a magokkal, és 190 C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Már langyosan tehetjük a reggelizőasztalra.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10428
- Feltöltés dátuma: 2013. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Elkészítése a bagel-hez hasonló, bár a lisztek miatt kicsit más lesz a végeredmény. :) A chia-mag más néven az aztékzsálya, chia (ejtsd: csia) mag egészségvédő hatása miatt világszerte egyre népszerűbb, kiváló beltartalmi értékeinek köszönhetően: gazdag omega-3 esszenciális zsírsavakban, antioxidánsokban, rostokban és sok létfontosságú aminosavban. A benne lévő hatóanyagok kedvezően befolyásolhatják az olyan állapotokat, mint magas vérnyomás, magas koleszterinszint, szívbetegségek, 2-es cukorbetegség, száraz bőr, ekcéma, sebek esetén. Az agy munkáját segíti, enyhítheti a depressziót, javíthatja a koncentrációt. Csökkentheti a fáradékonyságot. A tésztába azért tettem, mert mint a lenmag is, kicsit helyettesíti a tojást, a tészta jobb állagú lesz.