r
Nosalty Logó

Zabos máglyarakás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zabos máglyarakás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt.
  2. A puha margarint, a mézet, a zabpelyhet és a fahéjat egy tálban összegyúrjuk, majd üvegtálba nyomogatjuk. A "tésztát" megkenjük a lekvárral. Rászórjuk a mazsolát.
  3. Meghámozzuk az almát, és a tésztára reszeljük.
  4. A tetejét megszórjuk durvára tört dióval.
  5. Ízlés szerint fahéjat, vaníliás cukrot (vagy mézet) szórunk (csurgatunk) a tetejére.
  6. Forró sütőbe tesszük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 8251
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igyekszem (ahol csak tudom) kikerülni a kelt, vagy nehezen emészthető tésztákat. Régóta akartam már máglyarakást készíteni, de mindig elakadtam ott, hogy szikkadt kalács.... Ezért egy pofonegyszerű tésztát gyúrtam, és erre pakoltam a finomságokat. Nem tudom, hogy hidegen lehet-e szeletelni (gondolom, igen), mert még melegen mindet megettem!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...