Zabos máglyarakás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
659
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1317
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
9.6g margarin69 kcal
-
4.8g méz15 kcal
-
19.1g zabpehely72 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7.6g sárgabaracklekvár21 kcal
-
4.2g mazsola13 kcal
-
47.8g alma22 kcal
-
5g dió33 kcal
-
1.9g vaníliás cukor7 kcal
Összesen
252
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.1 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
659
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 64.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 952.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 557 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.3 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 232.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 417 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
1317
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
-
1 ek méz
-
10 dkg zabpehely
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
1 marék mazsola
-
1 nagy db alma
Elkészítés
- Bekapcsoljuk a sütőt.
- A puha margarint, a mézet, a zabpelyhet és a fahéjat egy tálban összegyúrjuk, majd üvegtálba nyomogatjuk. A "tésztát" megkenjük a lekvárral. Rászórjuk a mazsolát.
- Meghámozzuk az almát, és a tésztára reszeljük.
- A tetejét megszórjuk durvára tört dióval.
- Ízlés szerint fahéjat, vaníliás cukrot (vagy mézet) szórunk (csurgatunk) a tetejére.
- Forró sütőbe tesszük, és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8275
- Feltöltés dátuma: 2012. május 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Igyekszem (ahol csak tudom) kikerülni a kelt, vagy nehezen emészthető tésztákat. Régóta akartam már máglyarakást készíteni, de mindig elakadtam ott, hogy szikkadt kalács.... Ezért egy pofonegyszerű tésztát gyúrtam, és erre pakoltam a finomságokat. Nem tudom, hogy hidegen lehet-e szeletelni (gondolom, igen), mert még melegen mindet megettem!