adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
2 kcal
-
1g méz2 kcal
-
30g víz0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
66 kcal
-
5g zabpehely19 kcal
-
29 kcal
-
1g só0 kcal
A főzéshez
A tetejére
-
2g chiamag7 kcal
-
3g földimogyoró17 kcal
-
18 kcal
Összesen
277
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
21g friss élesztő22 kcal
-
7g méz21 kcal
-
300g víz0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
664 kcal
-
50g zabpehely190 kcal
-
50g napraforgómag292 kcal
-
6g só0 kcal
A főzéshez
A tetejére
-
15g chiamag73 kcal
-
30g földimogyoró170 kcal
-
30g napraforgómag175 kcal
Összesen
2775
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
1 kcal
-
0.3g méz1 kcal
-
14.7g víz0 kcal
-
14.7g finomliszt54 kcal
-
33 kcal
-
2.5g zabpehely9 kcal
-
2.5g napraforgómag14 kcal
-
0.3g só0 kcal
A főzéshez
A tetejére
-
0.7g chiamag4 kcal
-
1.5g földimogyoró8 kcal
-
1.5g napraforgómag9 kcal
Összesen
137
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 474 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 139.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
277
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 71.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8130.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 369 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 752 mg
-
Foszfor 2017 mg
-
Nátrium 4741 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1391.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 576 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 584 micro
Összesen
2775
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
21 g friss élesztő
-
1 teáskanál méz
-
300 g finomliszt
-
200 g teljes kiőrlésű liszt
-
50 g zabpehely
-
50 g napraforgómag
-
1 teáskanál só
A főzéshez
-
1 l víz
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 ek méz
-
1 teáskanál só
A tetejére
-
3 ek chiamag
Elkészítés
A tésztához
- A mézes langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg felfut.
- A finomlisztet, teljes kiőrlésű lisztet, a zabpelyhet és a napraforgómagot a sóval összekeverjük.
- A felfuttatott élesztőt a lisztkeverék közepébe öntjük, és sima tésztává dagasztjuk (a langyos vizet apránként adagoljuk).
- A tésztát egy gombolyagba gyúrjuk, és kb 45 percig meleg helyen kelesztjük (de legalább addig, míg duplájára nem dagad).
- Amikor megkelt a tészta, 10-12 golyót formálunk belőle, a golyók közepébe ujjunkkal kb 3 centis lyukat fúrunk, és kb 20-30 percig újra kelesztjük a most már bagel formájú tésztát.
A főzéshez
- Egy magas falú edényben vizet forralunk mézzel, sóval és szódabikarbónával.
- A hőt lejjebb vesszük, hogy csak gyöngyözzön a víz, és a bageleket egyenként, vagy edény mérettől függően többet is belehelyezünk, és 45-45 másodpercig főzzük mindkét oldalukat.
- 2 villa segítségével kivesszük őket, kicsit lecsepegtetjük, és sütőpapírral bélelt, lisztezett tepsibe helyezzük.
A tetejére
- Tetejüket megszórjuk a tetszőlegesen választott magvakkal (opcionális egy kis olvasztott vajjal vagy tojással lehet megkenni a tetejüket előtte, arra jobban tapadnak a magocskák).
- Végül 220 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük őket, míg aranybarnák nem lesznek.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8329
- Feltöltés dátuma: 2016. január 28.
Ajánló
Elkészíthetjük édesen is, akkor 2-3 evőkanál mézzel édesítjük, kb 100 g mazsolát adunk hozzá, és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mióta megkóstoltam egy kávézóban a bagelt, magam is el akartam készíteni, de persze mint mindig, egy kis fordulattal a receptben. Izgalmas péksüti, és jó, hogy otthon is egyszerűen el lehet készíteni.