r
Nosalty Logó

Zabos bagel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zabos bagel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Összesen 2775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Összesen 137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8130.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    752 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    4741 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1391.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 2775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézes langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg felfut.
  2. A finomlisztet, teljes kiőrlésű lisztet, a zabpelyhet és a napraforgómagot a sóval összekeverjük.
  3. A felfuttatott élesztőt a lisztkeverék közepébe öntjük, és sima tésztává dagasztjuk (a langyos vizet apránként adagoljuk).
  4. A tésztát egy gombolyagba gyúrjuk, és kb 45 percig meleg helyen kelesztjük (de legalább addig, míg duplájára nem dagad).
  5. Amikor megkelt a tészta, 10-12 golyót formálunk belőle, a golyók közepébe ujjunkkal kb 3 centis lyukat fúrunk, és kb 20-30 percig újra kelesztjük a most már bagel formájú tésztát.

A főzéshez

  1. Egy magas falú edényben vizet forralunk mézzel, sóval és szódabikarbónával.
  2. A hőt lejjebb vesszük, hogy csak gyöngyözzön a víz, és a bageleket egyenként, vagy edény mérettől függően többet is belehelyezünk, és 45-45 másodpercig főzzük mindkét oldalukat.
  3. 2 villa segítségével kivesszük őket, kicsit lecsepegtetjük, és sütőpapírral bélelt, lisztezett tepsibe helyezzük.

A tetejére

  1. Tetejüket megszórjuk a tetszőlegesen választott magvakkal (opcionális egy kis olvasztott vajjal vagy tojással lehet megkenni a tetejüket előtte, arra jobban tapadnak a magocskák).
  2. Végül 220 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük őket, míg aranybarnák nem lesznek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8329
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 28.

Ajánló

Elkészíthetjük édesen is, akkor 2-3 evőkanál mézzel édesítjük, kb 100 g mazsolát adunk hozzá, és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mióta megkóstoltam egy kávézóban a bagelt, magam is el akartam készíteni, de persze mint mindig, egy kis fordulattal a receptben. Izgalmas péksüti, és jó, hogy otthon is egyszerűen el lehet készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...