Zabos-almás sütemény csokitetővel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
523
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
4180
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
171
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 181.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
523
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 220.8 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5156.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 906 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 680 mg
-
Foszfor 2605 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506.2 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 1452.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 643 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1575 micro
Összesen
4180
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- A mazsolát áztassuk hideg vízbe.
- Az almákat hámozzuk meg és nagylyukú reszelő reszeljük le, locsoljuk meg citromlével.
- A vajat keverjük ki 3 ek kókuszcukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is. Mindegyik után keverjük egyneműre a masszát. Végül adjuk hozzá a kókusztejet is.
- 22,5dkg zabpehelydarálékot keverjünk össze sütőporral és a dióval, adjuk a tojásos masszához.
- A csokit késsel vágjuk durvára.
- Az alma levét nyomkodjuk ki és adjuk hozzá a mazsolát, valamint 2 ek kókuszcukrot.
- Egy kb. 20 cm átmérőjű formát kenjünk ki kevés vajjal és szórjuk meg 1 dkg zabdarálékkal. Egyengessük bele a tojásos-zabos tészta felét, szórjuk meg a maradék zabdarával és oszlassuk el rajta az almát. A maradék tojásos-zabos tésztába keverjük bele a feldarabolt csokit és így simítsuk az alma tetejére.
- 45-50 perc alatt süssük készre. Ha az illata alapján úgy ítéljük meg, hogy ég a teteje, akkor fedjük le vizes sütőpapírral.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12375
- Feltöltés dátuma: 2013. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
edan
84 recept
Ez egy egészséges, nagyon finom desszert, mely hirtelen felindulásból, no meg az anyósoméktól kapott töménytelen mennyiségű almából született. Direkt nem tettem bele fahéjat, kíváncsi voltam rá, mire képes az alma és a csoki együtt:) Ha nagyon elnézőek vagyunk, akkor még a paleo diétába is beleférhet.