Zabkása aszalt gyümölcsökkel és pomeloval (Zabkása 2.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
405
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1216
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 160.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
405
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1904.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 809 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.1 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 480.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 358 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
1216
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy serpenyőt 1 perc alatt lángon előmelegítünk, majd beleszórjuk a mandulát és egy percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a zabpelyhet és együtt pirítjuk őket, míg illatozni nem kezdenek (1-2 perc).
- Majd hozzáöntjük a tejet és takarékra állítjuk a lángot.
- Belekeverjük a fahéjat, a lereszelt almát, a mazsolát, az áfonyát és pároljuk 5 percig, amíg a tejet nagyjából fel nem szívja.
- Ekkor hozzáadjuk a narancslevet, de azzal már csak egy percig tartjuk a lángon, utána félrehúzzuk, hogy azt is felszívja.
- Filézett pomeloval tálaljuk.
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 25897
- Feltöltés dátuma: 2008. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszer egy barátnőm kínált minket pomeloval, amit bár ismertem, mégsem vitt rá sohasem a lélek, hogy megvegyem, mert -gondoltam- biztosan savanyú és kesernyés, mint a grapefruit, amire egyébként nagyon hasonlít. Igaz nagyobb kiadásban:-). A szokásos zabkásánkat dobtam fel vele és a frissen facsart narancs rostos levével